Mancaruri problematice – cum le mancati fara sa va faceti de ras?

Fie ca are in fata o bucata de cantalup in coaja, porumb copt sau pui prajit, o lady nu lasa nicodata sa se vada ca se confrunta cu o problema.
  • Publicat:
Mancaruri problematice - cum le mancati fara sa va faceti de ras?
Mancaruri problematice – cum le mancati fara sa va faceti de ras?

Fie ca are in fata o bucata de cantalup in coaja, porumb copt sau pui prajit, o lady nu lasa nicodata sa se vada ca se confrunta cu o problema. Desi atunci cand esti singura tentatia de a manca in cel mai simplu mod este aproape irezistibila, o lady stie ca in prezenta altora trebuie sa urmeze niste reguli. Iata cateva tehnici in domeniu, care au trecut proba timpului.

Sparanghel

Daca sparanghelul este adus la masa rece, fara sos, doamna il poate servi cu mana. Desigur, daca vrea, poate folosi cutitul si furculita.

Caviar

Este servit frecvent ca aperitiv, pe paine prajita sau in cartofi noi. Poate fi, totusi, oferit ca primul fel de mancare, pe o farfurie mica pusa pe un bol cu gheata, cu paine prajita si diverse garnituri, precum ceapa rasa, ou si capere. O lady trebuie sa tina minte ca, de obicei, caviarul este destul de sarat si ca ii este suficienta o cantitate mica. Isi foloseste servetelul cu grija, deoarece icrele negre pot face o pata urata pe rochia sa.

Porumb stiulete

Nu este servit aproape niciodata la o cina oficiala sau la un restaurant de lux. Dar chiar si la un picnic, o lady trebuie sa fie atenta cand il unge cu unt. Intinde untul pe cateva randuri de boabe, apuca stiuletele cu ambele maini, musca din randurile de boabe de la un capat la altul, apoi mai intinde unt pe cateva randuri si asa mai departe.

Pui prăjit

Deşi puiul prăjit este un produs clasic american, o lady nu-l va întâlni decât foarte rar altundeva decât în cele mai informale situaţii. În astfel de cazuri, e liberă să mănânce cu mâna – ceea ce este, de fapt, mult mai convenabil decât să încerce să taie carnea de pe os cu un cuţit şi o furculiţă. Evident, de fiecare dată când mănâncă folosindu-şi degetele, o doamnă va apela frecvent la şervet. Un piept de pui dezosat, fie el prăjit, copt sau la grătar, este cu totul altă poveste. O lady îl mănâncă întotdeauna ajutându-se de cuţit şi de furculiţă.

Sosuri

Dacă la masă este adus sos, alături de orice fel de mâncare, o lady se serveşte folosind polonicul sau lingura care însoţeşte bolul sau sosiera, şi toarnă sosul pe mâncarea pentru care a fost adus. Nu îl foloseşte însă ca să îşi înece în el toate preparatele de pe farfurie.

Paste

Când i se serveşte un platou de paste, o lady rezistă tentaţiei de a le tăia cu furculiţa şi cuţitul. Ajutându-se la nevoie de concavitatea lingurii, răsuceşte o cantitate suficientă de paste pe furculiţă şi o mănâncă.

P.S.: Dacă o lady vrea să adauge lămâie sau zahăr la ceai, o va face după ce scoate pliculeţul din ceaşcă.

 

Citeste si: Cum sa fii o lady

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân