Mănânci până ai burta plină? Iată de ce îți este afectată concentrarea și ce alimente te ajută

Chiar și excesul de mâncare ar putea perturba capacitatea de concentrare. Am aflat ce alimente ne ajută să ne concentrăm mai ușor.
  • Publicat:
Mănânci până ai burta plină? Iată de ce îți este afectată concentrarea și ce alimente te ajută
Ce alimente te ajută la concentrare? Foto: Shutterstock

Persoanele care au deficitul de atenție pot experimenta următoarele semne și simptome: concentrarea este îngreunată, te simți prins între realitate și visare cu ochii deschiși. ”Pot aparea dificultăți de atenție, se poate instala sentimentul de dezorientare, afazie (dificultăți în vorbire, scris, citit) , lacune de memorie, anxietate, lentoare în organizare, incapacitatea de a finaliza sarcinile” a explicat Camelia Anca Baciu, psiholog și psihoterapeut cu experiență în lucrul cu familiile și copii din țară și diaspora.

CSÎD: Ce să punem în farfurii pentru a stimula capacitatea de concentrare?

Camelia Anca Baciu: Ouă.

CSÎD: De ce?

Camelia Anca Baciu: Gălbenușul de ou este o sursă excelentă de colină, un precursor al acetilcolinei, neurotransmițătorul care ajută la îmbunătățirea concentrării și atenția prin reglarea funcției cognitive. Nivelurile scăzute de colină au fost asociate cu bolile Alzheimer și alte boli neurodegenerative. Ouăle pot fi, de asemenea, o sursă bună de acizi grași Omega-3.

Ce desert ajută capacitatea de concentrare?

CSÎD: Ar putea fi ceva dulce de ajutor pentru concentrare?

Camelia Anca Baciu: Ciocolată neagră.

Ciocolata neagră este plină de flavonoide neuroprotective care beneficiază de sănătatea creierului prin promovarea plasticității creierului și ajutarea celulelor creierului să trăiască mai mult timp. Aceste flavonoide sporesc fluxul cerebral al sângelui care ajută la îmbunătățirea intervalului de atenție, a memoriei, a capacităților de rezolvare a problemelor și a timpului de reacție.

Băutura care ne ajută să ne concentrăm mai ușor

CSÎD: Dar de băut?

Camelia Anca Baciu: Ceai.

Cercetările au descoperit că, dacă beți între 1 – 4 cești de ceai pe parcursul zilei, vă veți îmbunătăți concentrarea, vigilența și performanța mentală. Acest lucru se datorează a 2 componente din ceai – L-teanina și cofeina. L-teanina este un aminoacid care se găsește în ceai, ce mărește undele creierului alfa, fapt ce conduce la o stare mentală relaxată și mărește gândirea creatoare. Cofeina pe cont propriu poate crește concentrarea pe o perioadă lungă de timp, dar cofeina și L-teanina combinate pot îmbunătăți acuratețea sarcinilor pe care vă concentrați timp de până la 5 ore.

Nu mâncați până vă săturați pentru a vă putea concentra!

CSÎD: Cât să mâncăm?

Camelia Anca Baciu: Esențial este să nu mâncăm mai mult decât ne trebuie. Burta plină nu e “un fond bun” pentru concentrare, atenție și acuitate!

Camelia Anca Baciu, psiholog si psihoterapeut, foto arhivă personală
Camelia Anca Baciu, psiholog si psihoterapeut, foto arhivă personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân