Mahmureală – sfaturi pentru femei

Nu consumaţi alcool în exces, nu consumaţi alcool de proastă calitate şi nu consumaţi alcool pe stomacul gol.
  • Publicat:
Mahmureală - sfaturi pentru femei

Femeile prin natura lor nu pot face faţă la fel de bine ca bărbaţii la băutură. În această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă este aproape imposibil să nu gustaţi puţin alcool. Mai ales la noi, românii fiind binecunoscuţi (şi apreciaţi) pentru ospitalitatea lor nu prea acceptă refuzul politicos pentru un pahar de alcool. Nici chiar de la domnişoare. Iată câteva sfaturi ca să nu daţi bătăi de cap la propriu organismului.

Cu un nivel de hidratare corectă, somn odihnitor şi o alimentaţie nutritivă (atenţie să nu lipsească grăsimile), plimbări în aer liber şi evitarea fumatului (activ şi pasiv), un pahar, două de alcool de calitate nu vor da viaţa peste cap. Am selectat câteva sfaturi ale specialiştilor în nutriţie pentru a vă ajuta să degustaţi cu plăcere din plăcerile vieţii. 

2 litri de apă pe zi, un pahar de apă la trezire, unul înainte a adormi iar restul de apă în cursul zilei – este regula generală. Apa plată este cea mai indicată pentru consumul zilnic. Dacă am lămurit cine este regina hidratării să ne îndreptăm atenţia către alcool.

Pe piaţa din România se găsesc şi produse cu alcool contrafăcute. Este important ca sursa alcoolului să fie naturală şi dacă consumaţi să fie un alcool de calitate.

Mahmureala – riscurile consumului exagerat de alcool

Până la urmă de ce este atât de blamat alcoolul?

Pe lângă risculul apariţiei alcoolismului şi apariţia unor boli grave precum ciroza hepatică, consumul exagerat de alcool poate duce la agravarea unor afecţiuni cum este psoriazisul.

Chiar şi depresiile pot fi declanşate de consumul de alcool. Mare atenţie, în perioada de iarnă creşte numărul cazurilor persoanelor care suferă de tristeţe sau depresie sezonieră.
Alcoolul îngraşă – cei care consumă excesiv alcool trebuie să aibă grijă să ardă mai multe calorii. Un gram de alcool are 7 kilocalorii.
Alcoolul în exces nu are efecte pozitive nici asupra pielii. Multe doamne şi domnişoare se plâng de ofilirea tenului, dacă au perioade în care abuzează de alcool. Alte efecte ar fi pete roşii pe ten sau chiar la unii domni prieteni vechi cu alcoolul chiar nasul roşu.
Alcoolului îi plac şi vitaminele, persoanele dependente de alcool pot dezvolta carenţe de vitamina B.

Mahmureală – sfaturi pentru femei


Femeile nu au acceaşi capacitate de a digera alcoolul precum bărbaţii. Organismul lor produce o cantitate cu jumătate mai mică de enzime ale metabolismului alcoolului.

Pentru a nu vă ameţi imediat nu consumaţi alcool pe stomacul gol. Un aliment bogat în grăsimi – peşte gras, unt (o felie de pâine integrală cu unt), brânză grasă (ar putea fi şi o felie consistentă de parmezan) încetinesc absorbţia alcoolului. Aşa se evită şi arsurile gastrice.

Foarte multe doamne şi domnişoare sunt îndrăgostite de gustul bun la şampaniei, gustul de proseco, gustul de vin spumant sau de gustul de cava. Oricât de dulceag ar fi gustul şi de cât de plăcut este masajul pe care îl fac bulele papilelor gustative, nu trebuie să se abuzeze. Ameţeala, durerile de cap şi starea de mahmureală se vor instala indiferent care este tipul de alcool consumat în cantitate mare.

Cafeaua, zahărul, ţigările combinate cu alcool sunt de evitat. 

Mahmureală – cum o dregi

Oricât de sec ar părea, tot la apă plată ne întoarcem după o seară în care am consumat alcool. Alcoolul deshidratează, deci imediat cum vă treziţi beţi apă plată.

O cafea fără zahăr ajută de asemenea.
Deşi după o beţie, vă poate fi foarte foame, este de preferat să nu suprasolicitaţi din nou sistemul digestiv. O supă, o salată, o hrană uşoară vor fi de fololos în recuperare.

Consumul unei banane este de ajutor pentru a restabili rezervele de potasiu şi alte minerale.
O linguriţă de miere poate fi binevenită pentru conţinutul de fructoză şi nutrienţii de calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”