Magiunul, un aliment miracol made in Ro

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.
Magiunul, un aliment miracol made in Ro
no title

Pana nu demult, credeam ca
tot ceea ce este bun ori este imoral, ori ilegal ori ingrasa. Insa,
cand am (re)descoperit magiunul, mi-am schimbat parerea. In
sfarsit, putem sa ne bucuram papilele gustative cu un produs 100%
natural, delicios, slab caloric si care intareste
sanatatea.

Daca un cetatean strain aflat in vi­zi­ta pe plaiuri mioritice ma
intre­ba cu ceva timp in urma ce pro­dus alimentar 100% romanesc
(cu care sa ne mandrim) ii recomand sa cumpere, eram pusa in
dificultate.

Acum, de cand am facut o pasiune pentru magiun (in sfarsit, nu mai
am mustrari de constiinta cand mananc ceva dulce!) recomand in
stanga si in dreapta delicioasa pasta pre­parata din 3 tipuri de
prune.

Excelent din punct de vedere nutritional (100 g ma­giun au 27 mg
magneziu, 27 mg fier, 45 mg
cal­ciu, 5,3 g fibre etc.). Magiunul poate fi folosit cu succes si
la prepararea dulciurilor de casa.

Prelungeste tineretea!

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul
constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia
maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.

De asemenea, aceasta delicatesa ajuta la mentinerea sanatatii
oaselor, are efect in scaderea aparitiei unor maladii grave,
stimuleaza sistemele imunitar si ner­vos, previne aparitia
imbatranirii precoce si a celulitei si diminueaza stresul.

In plus, poate fi consumat si de catre persoanele suferinde de
diabet, deoarece are un
indi­ce glicemic scazut (39). Este recomandat chiar si bebelusilor
de peste 6 luni, in mo­mentul inceperii diversificarii
alimentatiei.

Rulada cu magiun si
scortisoara


Ingrediente:
250 g fulgi de ovaz, 500 ml apa clo­colita,
indulcitor, 4 gal­benusuri, 4 albusuri magiun,
scortisoara.

Mod de preparare:
Din fulgii de ovaz, indulcitor, 500 ml
apa clocotita si scorti­soara se pregateste o foaie de rulada. Se
adauga 4 galbenusuri frecate si tot atatea albusuri batute spuma.
Dupa ce se raceste, compozitia se coace intr-o tava tapetata cu
hârtie de copt, timp de 7-10 minute, la foc iute. Pe un prosop ud
se asaza foaia, se intinde magiun, apoi se ruleaza. Se unge din nou
rulada cu magiun, se for­meaza cu o furculita aspectul de scoar­ta
de copac si se presara multa scortisoara.


Citeste si
Dulciuri delicioase si sanatoase

Foto: SHUTTERSTOCK

Noutati pentru un nou stil de viata
Noutati pentru un nou stil de viata
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive