Lista neagră a băuturilor alcoolice care îngraşă

Se ştie deja că alcoolul nu prea face casă bună cu dieta, pentru că, în general, conţine destul de multe calorii. Deşi multe dintre voi vă desurcaţi cu alegerea alimentelor sănătoase, slab calorice şi cu combinarea acestora, nu prea luaţi în calcul şi numărul caloriilor din băturile alcoolice pe care le servim cu diferite ocazii. Acestea conţin mai multe calorii decât ţi-ai imaginat şi ar cam trebui să te fereşti de ele dacă vrei să ai rezultate.
  • Publicat:
Lista neagră a băuturilor alcoolice care îngraşă

Se ştie deja că alcoolul nu prea face casă bună cu dieta, pentru că, în general, conţine destul de multe calorii. Deşi multe dintre voi vă desurcaţi cu alegerea alimentelor sănătoase, slab calorice şi cu combinarea acestora, nu prea luaţi în calcul şi numărul caloriilor din băturile alcoolice pe care le servim cu diferite ocazii.

Acestea conţin mai multe calorii decât ţi-ai imaginat şi ar cam trebui să te fereşti de ele dacă vrei să ai rezultate.

– 350 ml de bere  – 135-145 calorii
– 350 ml de bere light – 101 calorii
– un pahar de vin roşu – 70-75 calorii
– un shot de gin, votcă sau whiski – 97 calorii
– un pahar Cosmopolitan – 143 calorii
– un pahar de Pina colada – 262 calorii
– un pahar de Martini – 135 calorii

Dacă stai să te gândeşti, câteva beri pot adăuga dietei tale peste 300 calorii, echivalentul a 30 de minute de alergat. Asta înseamnă că băuturile alcoolice consumate după ce ai făcut sport îţi reduc la zero efortul depus.

Pe lângă faptul că băuturile alcoolice conţin multe calorii, acestea stimulează apetitul, iar dacă eşti la un party cu multă mâncare în jur, îţi va fi destul de greu să te abţii.

E de preferat să te gândeşti mai bine care e băutura preferată, să vezi câte calorii are şi, mai bine, să alegi un substitut. De exemplu, lichiorul de cafea are până la 150 de calorii în timp ce vinul are doar 70 de calorii.

Atenţie! Printre cele mai periculoase sunt cocktailurile care prin combinaţia de alcool şi diferite sucuri dulci au foarte multe calorii. De exemplu, Long Island Iced Tea are până la 800 de calorii,  iar Margherita până la 700 calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân