Aliment și medicament, dovleacul este leguma-fruct vedetă a sezonului de toamnă

Dovleacul, aceasta leguma delicioasa si parfumata, este foarte utila si in curele de slabire.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Aliment și medicament, dovleacul este leguma-fruct vedetă a sezonului de toamnă
Leguma-fruct autohton, vedeta sezonului: dovleacul

Dovleacul, aceasta leguma delicioasa si parfumata, este foarte utila si in curele de slabire. O portie consistenta de dovleac contine enorm de multe fibre, minerale, vitamine, este satioasa si are un continut de aproximativ 40 de calorii. In plus, este extrem de usor de preparat.

Eu imi preparam singura in copilarie dovleac copt, va dati seama cat de simplu e! Se da la cuptor la foc potrivit si trebuie doar supravegheat si incercat dupa 20-30 de minute.

Dupa care poate fi indulcit imediat cu pu­tin indulcitor, praf sau lichid, cu ceva condimente – scor­tisoara sau praf de cuisoare, servit fierbinte direct din coaja, ori rece de la frigider – iata un desert consistent si delicios, ideal pentru orice pretendent la silueta dornic sa experimenteze gusturi noi si care refuza sa se infometeze.

Supa condimentată de dovleac

Ingrediente: 1 kg dovleac taiat bucati, 1 kg unt de arahide, 8 cupe de supa de pui, 7 linguri de unt, 2 cepe, sare, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ghimbir, 1/4 lin­gurita de nucsoara, 1/8 lingurita cuisoare, 1/8 lingura de seminte cardamom, 2 morcovi, 1/2 cana zahar brun.

Mod de preparare: Intr-o tava se pun dovleacul, o cana de supa si untul de arahide. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la copt. Separat, se topesc 3 linguri de unt, se adauga in ordine ceapa, sarea, usturoiul si 1 lingurita de ghimbir, nucsoara, cuisoarele, cardamomul, 7 cani de supa de pui, morcovii, miezul de do­vleac si sosul din tava, ameste­candu-se in continuu, pana cand se inmoaie morcovii.

Apoi, compozitia se trece printr-o sita si se lasa la foc mic, impreuna cu zaharul. Untul ramas se topeste adaugandu-se putin ghimbir, dupa care se toarna peste supa.

Citește aici totul despre proprietățile și beneficiile dovleacului pentru sănătate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Secretul morcovilor intregi
Secretul morcovilor intregi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân