Lăsați copiii să mănânce cu mâna!

Copiii nu trebuie fortați să rămână curați la masă, din contră, lasați-i să exploreze cu toate simțurile mâncarea sănătoasă.
  • Publicat:
Lăsați copiii să mănânce cu mâna!
foto: Shutterstock

Atunci când bebelușii sau copiii mici sunt la masă, veselia este asigurată. Și multe suprafețe de curățat apoi, cu siguranță. Spre disperarea multor mame, bunice, bone, tați, frați mai mari etc. Însă cu cât copilul mic explorează cu toate simțurile mâncarea, cu atât procesul de învățare este mai delicios și mai complex.

 

Să ții casa în ordine, bucătăria curată nu e ușor când ai un copil mic. Mai ales atunci când acesta explorează în patru labe sau merge deja. Ora meselor se lasă cu multe vase de curățat, dar și haine. Copiilor le place să atingă mâncarea, să o pipăie, să îi simtă textura, să se joace cu ea, nu doar să o mănânce. În nici nu caz, nu trebuie stopați copiii care simt să facă asta… Face parte din procesul lor de învățare. Iar astăzi, dispunem de multă tehnologie care să ne ajute să curățăm casa și hainele. Așadar, fără stres. Și nu forțați copiii să mânânce doar atunci când îi hrăniți cu lingurița.

Ce alimente sunt perfecte pentru a fi mâncate cu mâna

Iată câteva alimente sănătoase perfecte pentru a fi mâncate cu mâna. Selecția trebuie făcută în funcție de vârsta copilului și sezon.

 

Tăieței, macaroane, paste. Astăzi găsiți chiar și paste integrale din surse de proteină de calitate – precum năut, mazăre, linte.

Cartof fiert – inclusiv cartoful dulce este o opțiune.

Morcovi – fierți sau proaspeți sunt plini de vitamine și ajută inclusiv la calmarea gingiilor atunci când erup dinții.

Felii de mere sau de pere. Pot fi proaspete sau coapte la cuptor. Ori fierte în compot.

Clătite. Faceți-le copiilor clătite, amuzați-i cu procesul de gătire (la o distanță mare, evident) și lasați-i să cuprindă în mânuțe foi de clătite.

Avocado moale – este o opțiune excelentă atât pentru a face piure, dar și pentru a-i da copilului bucățele pe care să le mânânce așa cum poate. Și, masca de față din avocado e bună, deci are o scuză că aplică pe piele, nu-i așa?

Pâine, covrigei (fără sare mare) sunt una dintre cele mai îndrăgite gustări pentru copii indiferent de vârstă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
3 rețete pentru un mic dejun pe grabă
3 rețete pentru un mic dejun pe grabă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân