Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XI

Combinatiile alese de pofticioasa de aceasta data sunt axate pe fucte si legume.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XI
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XI

Va prezint prietenii si dusmanii mei alimentari. Feluri de mancare ce sunt alaturi de mine la greu, atunci cand nu stiu daca ceea ce imi arata cantarul este greutatea mea sau un numar de telefon (intr-atat de multe cifre sunt). Si produse care ma fac mereu sa pacatuiesc, sa joc in picioare toate regulile de nutritie existente.

Aliatilor mei culinari…

Micul dejun, masa mea favorita
Am incercat multe meniuri pana l-am gasit pe cel perfect. Le-am dat o sansa celor cu paine prajita si mozzarella sau miere. Din cand in cand, mai sparg rutina cu doua oua pe care le fac omleta cu telemea de oaie, prajita intr-o tigaie de teflon, fara strop de ulei.

Dar nici una dintre aceste variante nu se compara cu preferata mea: un castronel de iaurt degresat cu un pumn de secara, unul de orz, altul de grau, cateva nuci, migdale, alune si peste ele miere. Iar dupa acest deliciu sanatos, o cana de cafea amara, cu doua cubulete de ciocolata neagra (72% cacao). Ma mai apuca foamea dupa 4-5 ore…

Pranzul, un singur fel
Nu 1, 2, 3, 4, asa cum m-a crescut bunica. Acum sunt o „salataholica”. Am cateva combinatii extrem de gustoase si dietetice, contin neaparat piept de pui la gratar sau fiert, salata verde, rosii, telina rasa, morcov ras, mozzarella, chiar si putin parmezan, telemea, cateva crutoane, uneori si masline. Iar cand tradez salatele, mananc o ciorba de vacuta sau o supa de pui cu taietei.

Bonus de fructe

Eu nu reusesc sa le strecor intre mese pe zi, asa ca le mananc in special seara, dupa 21.00. Acum conduc fan clubul pepenilor verzi, dar sunt inscrisa si in cele ale ananasului, fructelor mango, smochinelor proaspete, nectarinelor.

Cina cea usoara
Sau inexistenta uneori. Recunosc ca atunci cand merg la sala seara, de la 21.00 la 22.00 de cele mai multe ori, sar peste aceasta masa si trec direct la fructe.

La fiecare cina as alege insa numai peste la gratar – pastrav, somon, crap – si legume tot la gratar, langa. Stie cineva sa existe ceva mai bun si mai sanatos decat asta?

Inamicii dietei mele

Cand mi-am tradat regimurile, am facut-o cel mai adesea de dorul unei inghetate sau de pofta de cartofi prajiti cu ceva carne incredibil de grasa sau inecata in sosuri hipercalorice. Nu rezist nici in fata branzeturilor, pe care le strecor cu felioarele in curele mele de slabire, dar sfarsesc deseori prin a manca mult mai mult din ele.

Insa mereu, dupa ce am simtit gusturile pe care mi le interzisesem, am revenit dupa o zi, o saptamana, o luna, la alimentatia mea cumpatata. Imi da o nespusa stare de bine.

Light si nu prea

M-au pacalit candva batoanele de cereale, dietetice chipurile, dar bombe calorice in realitate, si iaurturile cu fructe, excelente pentru diete se zice, dar pline fie de grasimi, fie de zaharuri. Si ma feresc si de sucurile de fructe oricat de naturale ar scrie ca sunt, oricat zahar ar scrie ca nu au. Sunt un „izvor” de calorii.

Citeste si Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta X

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fish Fingers sau McNuggets?
Fish Fingers sau McNuggets?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”