Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: cateringul sau bataia de joc la pachet

Filele de astazi ataca un subiect greu de digerat: cateringul sau bataia de joc la pachet sau loteria pranzului sau spune-mi ce vrei sa mananci ca sa-ti arat cat nu-mi pasa.
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: cateringul sau bataia de joc la pachet
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: cateringul sau bataia de joc la pachet

Filele de astazi ataca un subiect greu de digerat: cateringul sau bataia de joc la pachet sau loteria pranzului sau spune-mi ce vrei sa mananci ca sa-ti arat cat nu-mi pasa. Sa incerci sa mananci si sanatos, si cantitatea aia ideala din volumele de nutritie, si in toiul unui program nebun pe care il numim pompos cariera este o reteta pe care eu una nu o nimeresc de ani buni. Dar, speranta si pofta de mancare mor greu.

Ma numesc Andra si sunt dependenta de catering. Nu sunt mandra de asta si platesc greu neruperea mea de acest trist obicei activat in jurul pranzului. Serviciile pe care le am nu-mi permit nici macar umplerea frigiderului mai des de o data pe saptamana, daramite prepararea in bucatarie a unor feluri sanatoaso-gustoase aruncate in caserole colorate, care sa-mi bucure sufletul si stomacul in pauza de masa calculata la nanosecunda.

Sinceritatea mea nu ar fi dusa insa pana la capat daca nu v-as spune si ca sunt comoda spre lenesa si tinatoare cu dintii de mititelul timp liber. Insa nu veti auzi o poveste de tipul „muieti si dietetici is posmagii comandati?”.

Cateringul din Romania are obeze probleme, desi citeam jumatate amuzata, jumatate revoltata zilele trecute ca un control din cale afara de riguros al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului s-a incheiat cu amenzi mari si cu concluzii de tipul – restaurantele folosesc ulei din samburi de masline in loc de ulei de masline cum scrie in prezentare, inlocuiesc branza feta din salate cu felurite soiuri departe de original si pun finetti in loc de ciocolata in clatite. Macar de ar fi astea cele mai mari bube ale mancarurilor livrate…

Se stie: cand bate ceasul ora 12, ne privim in ochi colegial cu tente de disperare si citim dincolo de cuvinte, aceeasi intrebare fara raspuns corect – astazi de unde mai comandam? Poate e numai invidia mea pentru oamenii care oricate gogosi ar manca raman ca un sticks, dar ati observat ca ei isi gasesc mereu, dar mereu, optiuni in toate meniurile dubioase ale feluritilor livratori? Uitati in schimb cat de meschine sunt alegerile mele – salate sau gratare.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: cum au devenit portiile de mancare tot mai gigantice

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație