Invata sa iti iubesti cantarul!

Singura cale de a scadea in greutate este aceea de a te cantari in mod constant, chiar si de mai multe ori pe zi. In felul acesta vezi exact ce progrese faci si iti creste dorinta de a scapa de kilogramele in plus. Cu toate acestea, dilema cantaritului a
  • Publicat:
Invata sa iti iubesti cantarul!
Invata sa iti iubesti cantarul!

Cantaritul zilnic alunga kilogramele
Studiul care releva acest fapt, a fost realizat pe un esantion de 3000 de persoane si a avut ca tema centrala de studiu pierderea de kilograme si programele de mentinere a greutatii. Rezultatul cercetarii sugereaza ca actiunea de cantarire, facuta in fiecare zi, este o strategie eficienta. Dintre subiectii care au luat parte la studiu, 20% nu s-au cantarit niciodata, in vreme de 40% se cantaresc o data pe saptamana sau lunar. Rezultatele sunt uimitoare; cei care s-au cantarit in fiecare zi, au pierdut 6 kilograme in medie, spre deoseire de cei care nu se cantareau decat saptamanal, si care au scapat de doar 3 kilograme nedorite. Cei care nu s-au cantarit deloc, au acumulat in medie 2 kilograme.

Cercetatorii spun ca in afara de cantaritul zilnic, mai contribuie si alti factori (dieta si antrenamentul fizic) la obtinerea greutatii dorite. Ei sugereaza ca este de preferat sa corectezi portiile de mancare din fiecare zi decat sa incerci sa compensezi pe urma kilogramele puse, prin sport sau dieta drastica. Concluzia este ca trebuie sa existe un echilibru intre cantitatea de mancare folosita, calitatea exercitiilor fizice facute si cantaritul zilnic. De fapt, cel mai important atuu al stabilirii zilnice a greutatii este putinta de a semnala apropierea de zona rosie a cantarului. Aceasta apropiere ne aduce aminte de telul pe care ni l-am impus la debutul dietei si ne ajuta sa revenim la parametrii impusi de aceasta.

Cantaritul zilnic nu este pentru oricine
Multe diete restrictioneaza cantarirea zilnica, iar asta pentru ca exista fluctuatii in nivelul de retentie a apei. Acest fapt recomanda cantarirea saptamanala. In plus, exista si perioada menstruala, care influenteaza nivelul lichidelor din trup. Si neconcordanta intre greutatea reala si cea aratata de cantar se poate dovedi a fi un impediment in ceea ce priveste mentinerea dorintei de a slabi. Cantarirea o data la fiecare saptamana furnizeaza date mai exacte cu privire la greutatea fiecaruia, permitand totusi declansarea semnalului de alarma atunci cand kilogramele scapa de sub control. In plus, cantarirea zilnica poate fi problematica pentru cei care au probleme in incercarea lor de a slabi, sau pentru cei care pierd greutate mai greu decat ceilalti. Cand rezultatul cantaririi este unul negativ, el trebuie izolat, iar cauza necesita izolare. Atunci cand tii o dieta, ai nevoie de buna dispozitie si optimism, nu de depresii si nervi.

Prietenul tau, cantarul
In loc sa devii o sclava a cantarului tau din baie, invata cum sa intorci sortii de izbanda in favoarea ta, urmand sfaturile de mai jos:

1. Daca il urasti, si nu poti deloc sa te obisnuiesti cu ideea de a te cantari, renunta de tot la el! Daca atunci cand slabesti, simti nevoia sa sarbatoresti cu prajitura de ciocolata si atunci cand te ingrasi, vrei sa dai buzna in frigider, mai bine uita de cantar! El te poate ajuta doar daca reprezinta doar una dintre modalitatile prin care iti monitorizezi succesele de modelare a siluetei.

2. Cantareste-te doar dimineata. Daca vei face asta de fiecare data dupa ce mananci, mergi la sala sau alergi, cantarul se va dovedi a fi cu totul si cu totul ineficient. La fel si daca aai mancat prea mult si vrei sa vezi imediat cat de mare a fost imprudenta. In toate aceste cazuri, cantarul face mai mult rau decat bine la nivelul psihicului.

3. Multe cantare sunt defecte din fabricatie, in timp ce altele nu sunt foarte exacte. Nu arata greutatea detaliata, asa ca nu te baza atat de mult pe cifre! Este bine sa ai la dispozitie si o alta maniera de a verifica progresele. poti de pilda sa probezi anumite haine care nu iti mai veneau inainte de a demara programul de slabit. Contorizeaza-ti progresele cu ajutorul acestora si cumpara-ti cate un articol nou de imbracaminte atunci cand ai cate o reusita notabila!

4. Greutatea corporala fluctueaza zilnic, in functie de o sumedenie de factori, printre care gradul de hidratare si aparitia ciclului menstrual. Ceea ce noi am putea considera a fi kilograme in plus, ar putea fi apa retinuta in tesuturi (retentia de apa).

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dieta Pritikin
Dieta Pritikin
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”