Hollywood Goes Organic: vezi ce mananca vedetele din cetatea filmului

“Daca mancam plastic, nu mai suntem oameni”, spunea Darryl Hannah. Ea se inscrie in curentul care face legea la Hollywood: mancarea organica. Iata ce eforturi fac starurile sa si-o procure.
Hollywood Goes Organic: vezi ce mananca vedetele din cetatea filmului
Hollywood Goes Organic: vezi ce mananca vedetele din cetatea filmului

„Daca mancam plastic, nu mai suntem oameni”, spunea Darryl Hannah. Ea se inscrie in curentul care face legea la Hollywood: mancarea organica. Iata ce eforturi fac starurile sa si-o procure.

Jessica Simpson: Alge, crabi si migdale frantuzesti

In fiecare zi, mananca dupa-amiaza nuci din Patagonia, alune canadiene si migdale frantuzesti. Toate sunt crescute in zone perfect curate. 100 de grame din aceste fructe costa intre 50 si 75 de dolari. Jessica prefera si carnea proaspata de crabi, adusa din Oceanul Atlantic.

O asezoneaza cu salate din alge sau cu legume crescute in curtea ei. In felul acesta, hrana divei e perfect curata si nepoluata. Un kilogram de crabi o costa 100 de dolari, iar specia de alge preferata se ridica la nu mai putin de 500 de dolari, daca e livrata in stare proaspata.

Gwen Stefani: Doar alune de padure si carne de vultur

Cantareata a devenit fanul alimentelor organice in urma cu 5 ani, cand a nascut prima oara. Acum le ofera copiilor doar alimente din zone controlate ecologic, aflate la cat mai mare altitudine. Pentru un litru de lapte obtinut de la vaci care pasc la 2.000 de metri altitudine plateste nu mai putin de 100 de dolari.

Acesta ii este furnizat zilnic, cu ajutorul elicopterului. In dieta ei si a copiilor intra fructe de padure, fructe oleaginoase gasite doar la altitudine (alune in special), cereale organice crescute doar pe dealuri, nu la campie, oua de pasari salbatice si… carne de vultur. „Este delicioasa si sunt sigura ca aceste pasari nu mananca vreo prostie, dar costa enorm!”

Usher: Merisor uscat natural, livrat zilnic

O tine una si buna! Merisorul este fructul lui perfect. Are dreptate, pentru ca face parte din fructele de padure cu un continut ridicat de vitamina C, pe care o pastreaza prin uscare. „Din pacate, in America merisorul uscat este un produs de masa, asa ca in fabrici se usuca chimic. Asa ceva nu mai are legatura cu merisorul”, povesteste el. Usher isi procura delicatele fructe rosii din Alaska, din zone nepopulate.

Kelly Preston: Goji face moda si in Statele Unite

Goji sunt preferatele vedetei, dupa ce a aflat ca la recoltarea lor, oamenii nici macar nu le ating. Daca le-ar atinge, s-ar oxida rapid ceea ce ar duce la distrugerea lor. Asa ca actrita iubeste fructele de padure din Tibet. Le foloseste zilnic, in combinati cu alte fructe de padure aduse din zonele inalte ale SUA. Iar pentru fetita ei face o inghetata care contine toate aceste delicatese.

Sheryl Crow: Putina carne de porc salbatic? E permisa oricui!

Dupa ce a fost diagnosticata cu cancer de san, Sheryl si-a promis sa nu mai cumpere hrana industrializata. Nu a devenit vegetariana, dar isi procura fiecare produs de la ferme acreditate ecologic. Iar in privinta carnii, porcul ramane preferatul ei. Doar ca ia carne provenita de la porci salbatici. Jambonul acestor animale, chiar daca pare incredibil, are grasimea asemanatoare somonului salbatic. Un kilogram atinge suma de 500 de dolari.

Lenny Kravitz: Cascaval de ren si vin din Columbia, la fiecare masa

Branzeturi din Alaska, unele dintre ele din lapte de ren, cereale din Tibet, fructe de la tropice. Lenny nu mai vrea carne si oricare produs alimentar care ajunge in farfuria lui trebuie sa aiba standarde inalte. Acestea sunt minim procesate si doar prin metode traditionale, folosite de mii de ani. In al doilea rand, legumele si fructele trebuie sa fie crescute in zone nepopulate de oameni. Cat il costa astfel de meniuri? De la 200 de dolari in sus, o singura masa. Preferatul lui e ananasul eco alaturi de o felie de cascaval din lapte de ren si un pahar de vin natural din Columbia.

Daryl Hannah: Fructe din sud, somon salbatic din nord

Cum arata meniul ei preferat? Incepe cu o supa de trandafiri roz si ghimbir. Firesc, ambele din productii ecologice. Urmeaza o masa de legume si carne de prepelita. Fructele pe care le prefera provin din America de Sud.

“In felul acesta, iarna mananc doar fructe proaspete, pentru ca in sudul continentului e cald”, povesteste ea. Un kilogram de astfel de fructe atinge 100 de dolari. Sunt aduse zilnic, cu avionul, si nu contin conservanti. Din cand in cand, in meniul ei intra somon salbatic, extrem de rar, si adus in SUA la pretul cu adevarat astronomic de 800 de dolari kilogramul. 

Jessica Simpson: Alge, crabi si migdale frantuzesti

In fiecare zi, mananca dupa-amiaza nuci din Patagonia, alune canadiene si migdale frantuzesti. Toate sunt crescute in zone perfect curate. 100 de grame din aceste fructe costa intre 50 si 75 de dolari.

Jessica prefera si carnea proaspata de crabi, adusa din Oceanul Atlantic. O asezoneaza cu salate din alge sau cu legume crescute in curtea ei. In felul acesta, hrana divei e perfect curata si nepoluata. Un kilogram de crabi o costa 100 de dolari, iar specia de alge preferata se ridica la nu mai putin de 500 de dolari, daca e livrata in stare proaspata.

Melina Kanakaredes: Orez din Patagonia doar cu legume asiatice

Preferatul actritei este orezul crescut in Patagonia, pe terenuri inalte. Il combina de cele mai multe ori cu legume care provin din Asia, firesc, din culturi ecologice. Combinatiile pe care le face aproape zilnic ating suma de 100 de dolari pe portie.

Prefera orezul asezonat cu migdale rusesti sau nuci englezesti. Spune ca au un gust fantastic, dar si un pret pe masura. Un singur kilogram de migdale adus din zonele salbatice ale Rusiei atinge suma de 150 de dolari. Ca desert, prefera cateva fructe dulci grecesti, asemanatoare caiselor din Romania.

 

Citeste si: Catalin Botezatu, un virtuoz al artei culinare! Vezi ce fusion food prepara!


 

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Bere rece, vesti calde
Bere rece, vesti calde
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL