Gustarea care te ajută să slăbești dacă ai rezistență la insulină

Vestea bună este că multe dintre gustări sunt atât prietenoase cu procesul de slăbire, cât și excelente pentru pacienții cu rezistență la insulină.
  • Publicat:
Gustarea care te ajută să slăbești dacă ai rezistență la insulină
foto: envato

Atunci când încerci să slăbești, dar ai rezistență la insulină, este o reală provocare. Pe de-o parte, ți se spune să fii în deficit caloric și să faci mai mult sport pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar pe de altă parte, nu ar trebui să sari peste mesele principale sau să faci sport fără să ții cont de câteva precauții. Iar când vine vorba de alegerile pe care le facem privind gustările, recomandările nu sunt neapărat atât de clare. Vestea bună este că multe dintre gustări sunt atât prietenoase cu procesul de slăbire, cât și excelente pentru pacienții cu rezistență la insulină.

Una dintre cele mai bune alegeri este salata de fructe cu avocado. Dacă nu ai consumat niciodată avocado într-o salată de fructe, e timpul s-o faci. Până la urmă, avocado este tot un fruct. Astfel, poți să te bucuri de reducerea kilogramelor în plus, dar și îmbunătățirea rezistenței la insulină și iată de ce.

Conține grăsimi sănătoase

Potrivit unui articol publicat în 2020 în Circulation Research, rezistența la insulină este asociată pacienților cu risc crescut de a se confrunta cu inflamații cronice, responsabile pentru afecțiuni ca diabetul, hipertensiunea și bolile cardiovasculare. Grăsimile sănătoase în dietă sunt o alegere excelentă, pentru că sprijină procesul de slăbire și rezistența la insulină.

Conține fibre

Fibrele sunt carbohidrați care ajută la promovarea sațietății. Un studiu din 2019, publicat în Journal of Nutrition, arată că fibrele ajută la atingerea obiectivelor în slăbire. De asemenea, sunt asociate riscului redus de a dezvolta diabetul de tip 2, o afecțiune la care pacienții cu rezistență la insulină sunt predispuși, scrie Asociația Americană a Diabetului.

Avocado nu conține zahăr adăugat, o veste bună pentru pacienții cu rezistență la insulină

Potrivit unui articol publicat în 2022 în Missouri Medicine, consumul excesiv de zahăr adăugat duce la apariția celulelor grase care sunt mai puțin sensibile la efectele insulinei și determină organismul să depoziteze mai multe grăsimi, un factor care nu sprijină nici procesul de slăbire, nici managementul glicemic. Avocado conține zahăr natural și oferă organismului nutrienți esențiali, arată o cercetare publicată în 3020 în Current Developments in Nutrition.

Avocado este dens în nutrienți și un carbohidrat redus din punct de vedere glicemic

În ciuda celor auzite, carbohidrații sunt o parte esențială din dietă pentru că sprijină rezistența la insulină. Avocado este o sursă de carbohidrați care conține numeroase fibre și micronutrienți care sprijină scăderea în greutate și eforturile de a avea un nivel glicemic sănătos. Un studiu publicat în 2019 în Food & Function arată că în urma consumului de fructe de pădure, o sursă excelentă de carbohidrați, fibre și micronutrienți, sprijină nivelul glucozei din sânge în rândul pacienților cu rezistență la insulină. Alte date, inclusiv un studiu din 2021 din The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism arată că fructele în dietă pot reduce riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2.

Carbohidrații ultra-rafinați, care nu conțin fibre și alți nutrienți, precum covrigeii, prăjiturile și dulciurile, nu sunt carbohidrați denși din punct de vedere nutrițional.

Gustarea care ajută la slăbit în cazul pacienților cu rezistență la insulină

Atunci când vrei să slăbești și ai rezistență la insulină, obiectivele principale sunt să obții rezultate privind greutate și managementul glicemic. Această salată este bogată în nutrienți, iar datorită ingredientului vedetă, avocado, incluzi cu ușurință atât macro, cât și micronutrienți.

De ce să mănânci avocado și cum te ajută să slăbești?

Iată câteva motive să introduci avocado în planul tău alimentar, chiar dacă ai sau nu rezistență la insulină.

Nu te confrunți cu spike-uri glicemice

Avocado este singurul fruct cu grăsimi sănătoase (mononesaturate și polinesaturate). O treime din acest fruct (50g) conține 3 grame de fibre, care încetinesc digestia și oferă senzația de sațietate pe termen lung, ceea ce înseamnă că mănânci mai puțin și controlezi mai bine greutatea, arată un articol din 2019 publicat în Journal of Nutrition and Metabolism. Spre deosebire de alte fructe, avocado conține 1 gram de zahăr natural și nu afectează răspunsul glicemic, În plus, carbohdrații din avocado sunt 79% fibre.

Un singur avocado conține 4% din necesarul zilnic de magneziu, un nutrient care reglează nivelul glicemiei și produce energie și proteine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”