Gustarea care te ajută să pierzi în greutate și să dormi mai bine

Dorești să ai parte de o viață lungă și cât mai sănătoasă? Stai la distanță de gustările nesănătoase și încearcă să introduci în dieta ta anumite alimentele perfecte pentru o gustare.
  • Publicat:
Gustarea care te ajută să pierzi în greutate și să dormi mai bine
Gustarea care te ajută să pierzi în greutate și să dormi mai bine Sursa foto: Pexels

Nu este un secret faptul că alegerile alimentare au un impact mare asupra stării tale de sănătate. Totul, de la greutate și până la calitatea somnului, poate fi afectat din cauza alimentelor pe care alegi să le consumi.

O dietă echilibrată este importantă pentru sănătatea ta, deoarece ceea ce mănânci poate avea un impact mare asupra sănătății intestinale. Sănătatea intestinelor se află într-o mare legătură cu toate aspectele legate de buna ta stare, incluzând buna funcționare a creierului, riscurile de dezvoltare a unei boli cronice, echilibrul greutății și calitatea somnului.

Recent, studiile au demonstrat cum una dintre cele mai comune gustări poate avea beneficii surprinzătoare. Descoperă despre ce aliment este vorba și află cum poate acesta să-ți îmbunătățească sănătatea generală!

Importanța unei diete corespunzătoare

Dacă te afli în căutarea unor modalități prin care să ții sub control kilogramele sau prin care să dormi mai bine în timpul nopții, ia în considerare o dietă mai prietenoasă cu stomacul tău. O dietă pe bază de plante, bogată în fibre, prebiotice și alimente fermentate care conțin probiotice hrănește acele bacterii bune prezente în intestinul tău. Pe de altă parte, consumul de alimente procesate provoacă proliferarea bacteriilor dăunătoare, având un impact negativ asupra sănătății.

Migdalele – gustarea pe care ar trebui să o introduci rapid în dieta ta

În loc să dai goana la magazin pentru a cumpăra o pungă de chipsuri sau un pachet de biscuiți cu ciocolată, încearcă să pui în coșul de cumpărături niște migdale. Migdalele pot fi acele gustări care aduc multe beneficii întregului organism. Acestea conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și micronutrienți care pot avea un impact pozitiv asupra intestinului și a altor organe vitale.

Migdalele ajută la pierderea în greutate și un somn mai bun

Dacă nu ești un iubitor al migdalelor ca atare, încearcă să consumi unt de migdale sau făină de migdale. Cu toate acestea, recomandările privind dimensiunea porției se vor schimba în funcție de forma pe care o alegi. Una sau două porții de unt de migdale sau făină de migdale sunt sigure și eficiente pentru sănătatea intestinului.

Migdalele, alături de o dietă completată cu alte alimente bogate în nutrienți, mențin un microbiom intestinal sănătos, care asigură somnul calitate și funcționarea metabolismulului. Multe studii au corelat sănătatea intestinală cu un somn mai bun. De asemenea, migdalele sunt digerate mai lent și oferă rapid senzația de sațietate pentru un timp îndelungat, ajutând astfel și la pierderea în greutate.

Află mai multe detalii despre cantitatea ideală de migdale pe care ar trebui să o consumi zi de zi pentru a scăpa de kilogramele nedorite:

Surse: bestlifeonline.com, medicalnewstoday.com, saga.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân