Greșeli pe care le faci la micul dejun care duc la apariția demenței

Demența este un diagnostic devastator de primit, iar unul dintre cele mai dificile aspecte ale demenței este faptul că nu există leac care să o trateze.
  • Publicat:
Greșeli pe care le faci la micul dejun care duc la apariția demenței
Foto: shutterstock / Greșeli pe care le faci la micul dejun care duc la apariția demenței

Demența este un diagnostic devastator de primit, iar unul dintre cele mai dificile aspecte ale demenței este faptul că nu există leac care să o trateze. Din fericire, în continuare se caută soluții și tratamente care să încetinească progresul bolii. Așa cum bine știm, dieta joacă un rol esențial pentru încetinirea progresului bolii, dar și pentru îmbunătățirea rezultatelor medicației, sortului și tratamentelor cognitive. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci la micul dejun care pot agrava apariția demenței.

Mănânci carne procesată

Știm, tradiționalul bacon cu ouă prăjite sau crenvurști sună delicios, dar ține cont de faptul că prea multă carne procesată poate contribui la afectarea sănătății cognitive în timp. Carnea procesată consumată la micul dejun poate fi problematică pentru că ea crește riscul inflamațiilor și plăgilor în creier.

Mănânci prea mult zahăr

Atunci când consumi prea mult zahăr îți este afectată atât starea generală de sănătate, cât și cea a creierului. Zahărul și alimentele procesate sunt bogate în inflamatori și cresc răspunsul la insulină, dar și răspunsul inflamator.. Pacienții cu demență ar trebui să urmeze o dietă vegetală, bogată în fitonutrienți, antioxidanți și alți nutrienți sănătoși și benefici pentru creier.

Sari peste micul dejun

Poate că în zilele aglomerate ești tentat să sari peste micul dejun, dar acest obicei ar putea fi un pericol pentru creier. Micul dejun îți oferă energie pe tot parcursul zilei. Studiile arată că persoanele care sar peste micul dejun au un risc mai mare să dezvolte demență.

Mănânci prea multe alimente bogate în grăsimi saturate

Nu este nicio problemă să le consumi din când în când, dar consumate în exces pot duce la apariția problemelor de sănătate. Evită omleta cu bacon, cartofii prăjiți și untul. Studiile arată că dieta MIND conține zahîr adăugat și grăsimi saturate, care cresc riscul de Alzheimer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân