Gisele Bundchen şi soţul ei, Tom Brady nu consumă roşii şi vinete. Iată explicaţia!

Bucătarul personal al supermodelului Gisele Bundchen şi al soţului ei, Tom Brady, a dezvăluit obiceiurile alimentare ale cuplului într-un interviu acordat Boston.com.
Gisele Bundchen şi soţul ei, Tom Brady nu consumă roşii şi vinete. Iată explicaţia!

Mitul prăjitului în ulei de măsline

În ceea ce priveşte ideea că roşiile pot declanşa reacţii inflamatorii în organism, nutriţioniştii atrag atenţia că roşiile pot provoca inflamaţii doar în cazul anumitor persoane. O situaţie similară cu alergia la alune. Ce este interesant de menţionat este că, în cazul altor persoane, roşiile pot reduce inflamaţiile cronice.

Poate vă întrebaţi şi de ce cuplul nu doreşte ca mâncarea să fie gătită cu ulei de măsline sau de floarea soarelui. Ei bine, ideea din spatele acestei decizii se datorează faptului că o dată ce uleiul este încălzit devine dăunător organismului. 

Uleiul de măsline conţine preponderent acizi graşi mononesaturaţi, ceea ce îl face destul de rezistent la temperaturile ridicate. În general, diferitele tipuri de ulei de măsline extravirgin conţin intr-o pondere de peste 70% acizi graşi mononesaturaţi, circa 15% acizi graşi saturaţi şi doar 10% acizi graşi polinesaturaţi.

Cu toate acestea, există numeroase studii care au arătat că şi la o temperatură ridicată (necesară prăjirii,de exemplu) antioxidanţii din uleiul de măsline depăşesc radicalii liberi. Cu o doză destul de mică de acizi graşi polinesaturaţi şi cu un punct de ardere cuprins între 190 si 220°C, un ulei de măsline extravirgin de calitate este o alegere foarte sănătoasă pentru gătit, inclusiv pentru prăjitul în tigaie.

Mai mult, dacă gătiţi legume bogate în antioxidanţi nu trebuie să vă faceţi griji, dau asigurări experţii în nutriţie.

În concluzie, pentru a avea o dietă sănătoasă limitează consumul de zahăr şi optează pentru cât mai multe legume, inclusiv solanacee!

 

Pagina 2 din 2