Fructul de baobab, bun pentru glicemie și sistem imunitar

Fructul de baobab are un profil nutritiv impresionant, dar și un gust delicios care-l face să devină ingredientul ideal pentru sucuri și alte preparate.
  • Publicat:
Fructul de baobab, bun pentru glicemie și sistem imunitar
Fructul de baobab, bun pentru glicemie și sistem imunitar

Fructul de baobab are un profil nutritiv impresionant, dar și un gust delicios care-l face să devină ingredientul ideal pentru sucuri, prăjituri și multe alte preparate. Originar din Africa, baobabul este copacul care produce un fruct oval, de mari dimensiuni și culoare galben-maronie. Pulpa fructului de baobab, care este uscată și similară unei pudre, este de cele mai multe ori folosită pentru sucuri, terci sau snacks-uri.

Fructrul de baobab: valori nutriționale

Fructul de baobab cinține vitamina C și polifenoli, compuși vegetal cu proprietăți antioxidante. De asemenea, este bogat în minerale precum magneziu, calciu și fier, alături de fibre, un nutrient esențial pentru sănătatea digestivă, nivelul colesterolului și controlul glicemiei. 100 de grame de pudră de baobab oferă 44.5 grame de fibre, dar și:

  • 250 calorii
  • 4 grame proteine
  • mai puțin de 1 gram de grăsimi
  • 80 grame carbohidrați

Beneficii pentru sănătate

Sprijină sănătatea digestivă

Pentru că este bogat în fibre, atât solubile, cât și insolubile, fructul de baobab este ideal pentru digestie. Fibrele din baobab acționează ca prebiotice, iar astfel stimulează înmulțirea bacteriilor prietenoase din tractul gastrointestinal.

Crește sațietatea

Datorită conținutului ridicat de fibre s-a dovedit că acest fruct ajută la creșterea sațietății, reducând astfel senzația de foame prin absorbția de apă din tractul gastrointestinal, datorită creșterii în volum a alimentelor din stomac

Controlează glicemia

Din nou mulțumită conținutului de fibre, fructul de baobab poate ajuta la controlarea glicemiei, deoarece încetinesc absorbția carbohidraților, iar astfel se reglează nivelul glicemic. De asemenea, ajută la evitarea complicațiilor frecvente în cazul problemelor ca diabetul, bolile cardiovasculare, ficat gras sau hipertensiune.

Fructul de baobab sprijină sistemul imunitar

Are un conținut bogat de vitamina C și ajută la menținerea sistemului imunitar. Nu există studii specifice care să sugereze o legătură între baobab și imunitate, dar există dovezi ample în privința rolului pe care-l are vitamina C asupra sistemului imuniar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân