Fructul cu mai puțin de 100 de calorii care te ajută să slăbești rapid

Dintre toate fructele de pădure cea mai potrivită pentru procesul de slăbire este zmeura. Află de ce și cum să o consumi.
  • Publicat:
Fructul cu mai puțin de 100 de calorii care te ajută să slăbești rapid
Foto: shutterstock

Fructele de pădure sunt extrem de versatile și pot fi consumate atât la micul dejun, cât și ca gustare. Aceste fructe sunt extrem de benefice pentru sănătate, fiind cele mai dense și nutritive fructe, pentru că ele conțin atât vitamine și minerale, cât și antioxidanți și fibre. Dacă ești în procesul de slăbire, află că fructele de pădure nu trebuie să lipsească din dietă, mai ales datorită conținutului de fibre.

Fibrele sunt un nutrient esențial extrem de important în dietă, mai ales dacă vrei să slăbești. Oferă sațietate și sunt ușor de digerat și te ajută să previi mâncatul în exces pe timpul zilei, pentru că au și un conținut echilibrat de zahăr. Dintre toate fructele de pădure cea mai potrivită pentru procesul de slăbire este zmeura.

Cum te ajută zmeura să slăbești?

123 grame de zmeură conțin 65 calorii, 15 grame de carbohidrați, 8 grame de fibre, 5 grame de zahăr și 1.5 grame de proteine. Principalul motiv pentru care zmeura este bogată în fibre este datorită semințelor pe care le conține. Mai mult, 123 grame de zmeură conțin 53% din necesarul zilnic de vitamina C, menită să sprijine sistemul imunitar.

Carbohidrații din zmeură provin din fibre, iar astfel ele sunt un aliment redus în cabohidrați care ajută în procesul de slăbire. 123 grame de zmeură conțin sub 100 calorii, fiind o alegere excelentă pentru slăbire. Consumul de alimente dense din punct de vedere nutrițional, dar reduse în calorii precum zmeura este un substitut excelent mai ales atunci când ai poftă de o gustare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”