Fructul care îți crește speranța de viață cu până la 5 ani

În urma unui studiu se estimează că o persoană poate trăi mai mult cu patru-cinci ani dacă mănâncă struguri cu regularitate.
  • Publicat:
Fructul care îți crește speranța de viață cu până la 5 ani
Foto: shutterstock / Fructul care îți crește speranța de viață cu până la 5 ani

Data viitoare când ai poftă de fructe, poate optezi pentru struguri. Pe lângă faptul că sunt extrem de delicioși, află că strugurii te ajută să trăieși mai mult, arată un nou studiu.

În urma unui studiu recent publicat în jurnalul Foods, s-a descoperit că 300 de grame de struguri consumați zilnic în dietă, alături de alimente bogate în grăsimi, te scapă de problemele cu ficatul gras, cresc nivelul de antioxidanți, dar și durata de viață. Deși studiul a fost făcut pe șoareci și nu pe oameni, echipa Universității Western New England estimează că o persoană poate trăi mai mult cu patru-cinci ani dacă mănâncă struguri cu regularitate.

”Ce mă încântă cel mai mult este faptul că de-a lungul timpului au fost făcute mai multe cercetări asupra antioxidanților și rolului lor în prevenirea bolilor. Asta ne oferă mai multe motive să ne concentrăm pe o varietate de alimente în dietă”, spune Laura McDermott, medic nutriționist, pentru Eat This, Not That!

Pentru că strugurii sunt extrem de sănătoși, conținutul de antioxidanți îi face să fie și antiinflamatori, în special pentru varietatea de antioxidanți pe care îi conține: resveratrol, catechine și antocianine. Asta înseamnă că într-o dietă echilibrată te ajută să lupți împotriva radicalilor liberi, reducând astfel stresul oxidativ și producând rezultate antiinflamatorii.

Un alt motiv pentru care strugurii sunt sănătoși este pentru că ei conțin fitonutrienți, care la rândul lor au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care mențin celulele și ADN-ul sănătoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”