Fresh food for perfect health!

Natura este un aliat de incredere in lupta pentru sanatate si frumusete. Plantele, fructele si legumele se dovedesc a fi surse inepuizabile de "soldatei" viteji care lupta impotriva bolilor. Dupa acest articol, vei privi altfel fructele si plantele urmato
  • Publicat:
Fresh food for perfect health!
Fresh food for perfect health!

Grepfrutul – Este sarac in calorii, ajuta la slabit si este o sursa excelenta de vitamina C, stalp al sistemului imunitar. Fructele roz si rosii contin licopen care lupta impotriva formarii tumorilor si a radicalilor liberi de oxigen care distrug celulele. Pulpa fructului contine „glucarate”, un compus care poate preveni aparitia cancerului la san. Beneficiile nu se opresc aici. Studii pe animale si cu celule umane in laborator au demonstrat ca elementele din citrice lupta impotriva unor afectiuni grave precum cancerul la cavitatea bucala, piele, plamani, sani, stomac si colon.

Flavonoizi – Un grup de specialisti americani au analizat dieta a 6.100 de subiecti si au tras linie: cei care prezentau un risc foarte mic de a face cancer la colon, consumau multi antioxidanti flavonoizi – izoflavoni, antocianidine, flavonoli si flavone. Consumati asadar supe de legume si fasole, vin, fructe rosii (bobite: afine, coacaze etc.), spanac, mere si pere. Si multe fibre.

Ceaiul verde – Daca inca nu te-ai convins de beneficiile ceaiului verde, pleaca urechea. Specialistii japonezi au decretat: cine bea cel putin 5 cescute de ceai verde pe zi prezinta un risc cu 62% mai scazut sa i se coaguleze sange, fapt care poate provoca printre altele si infarct. Expertii considera ca antioxidantii din ceaiul verde ajuta trombocitele (celule care se lipesc, formand cheaguri) sa treaca una pe langa alta, fara a se lipi.

Catina – Alergiile, diarea, ulcerul, reumatismul, afectiuni hepatice pot fi combatute cu ulei de catina. Catina se mai foloseste si pentru ameliorarea depresiilor, tumorilor, afectiunilor oftalmologice, gingivitelor, hipertensiunii arteriale. In plus, se foloseste in produsele cosmetice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”