Florin Cujbă, antrenor de fitness: cum să rămâi în formă şi după Paşte

Mesele de Paşte sunt bogate şi, de cele mai multe ori, ne este foarte greu să ne abţinem, silueta noastră având de suferit.
  • Publicat:
Florin Cujbă, antrenor de fitness: cum să rămâi în formă şi după Paşte
FOTO: 123rf.com / Florin Cujbă, antrenor de fitness: cum să rămâi în formă şi după Paşte

Ştim cum se termină Paştele: cu regretul că am mâncat prea mult, că s-au acumulat kilogramele pe ici, pe colo şi nu am fost deloc atenţi la siluetă. Pentru a preveni acest deznodământ, Florin Cujbă, antrenor de fitness, dezvăluie cinci lucruri de care e bine să ţină cont cei care doresc să revină din mica vacanţă de Paşte doar cu multe amintiri în plus, nu şi cu kilograme.

„De Paşte, ca de oricare altă sărbătoare, românul mănâncă şi bea mai mult decât de obicei. Problema de sărbători este cantitatea consumată şi combinaţiile care se fac. Ce este bine de ştiut este faptul că, atunci când consumăm alcool, organismul se opreşte din metabolizarea alimentelor şi se ocupă de eliminarea lui. Acest proces duce la îngraşarea rapidă a organismului”, a precizat Florin Cujbă. Antrenorul de fitness nu interzice total înfruptarea din bucatele tradiţionale, însă atrage atenţia asupra limitelor care trebuie respectate. „Ideal este să consumaţi o singură masă grea pe zi, iar celelalte două să fie mai uşoare, cum ar fi carne la grătar cu legume”, exemplifică el.

Dacă numărul de ouă care pot fi ciocnite este nelimitat, consumul lor se reduce la două.

„Două ouă fierte pe zi este o cantitate mai mult decât optimă. Nu intru în detalii dacă ele trebuie să fie cu sau fără gălbenuş… Să se consume întregi, dar fierte, exact aşa cum este şi datina”, precizează Florin Cujbă.

Pentru a rămâne în formă de sărbători, dar şi pentru a te bucura de o siluetă de invidiat după această perioadă, iată cinci secrete de care să ţii cont:

  • singură masă îmbelşugată pe zi
  • Două mese uşoare
  • formă de mişcare dimineaţa – alergat, circuit cu propria greutate, jogging
  • Odihnă
  • Multă apă

„Organismul reţine multă apă în prima etapă. Dacă după sărbători te întorci rapid la mişcare vei avea surpriza ca în maximum 2 săptămâni să revii la normal. Nu poţi depune grăsime în 4 zile de mâncat şi băut. Sportul este o componentă ce nu trebuie sa lipsească din rutina zilnică. Ca să vă sperii puţin, principala cauză care duce la deces este alimentaţia dezechilibrată. Până în urmă cu 50 de ani ne confruntam cu boli infecţioase ca principala cauză, însă acum le avem pe cele cronice, care sunt generate în mare măsură de alimentaţia dezechilibrată şi de lipsa mişcării”, a mai explicat antrenorul de fitness.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân