Florentina Opriş : “Alegeţi fructe şi legume de aur”

Avocado, anghinarea, mazarea, spanacul, grepfrutul, castravetele, caisele si merisorul ne ajuta sa fim sanatosi si plini de energie.
  • Publicat:
Florentina Opriş : “Alegeţi fructe şi legume de aur”

Sănătatea şi frumuseţea pielii depind mai mult de puritatea sângelui decât de produsele cosmetice. Frumuseţea autentică vine din interior. Celebrul promotor al stilului de viaţă echilibrat Florentina Opriş vă recomandă în cartea sa “Trup şi suflet sănătos şi  frumos” să vă faceţi un obicei din a consuma fructe şi legume. Iată un top al celor ce ajută la păstrarea sănătăţii.

Avocado este antianemic, protejează mucoasa digestivă şi acţionează ca un tonic, pe lângă efectul de scădere a nivelului colesterolului din sânge şi al trigliceridelor.

Un alt aliat al femeilor în special este merişorul. Acesta contracarează efectele cistitei şi a altor infecţii urinare, fără să activeze rezistenţa bacteriană.

Anghinarea creşte fluxul biliar şi detoxifică ficatul.

Caisele conferă strălucire şi frumuseţe ochilor, ajută la slăbit, are un efect alcalinizant, ajute vederea.

Spanacul gătit la aburi ajută masa musculară şi protejează retina.

Mazărea este un aliment foarte hrănitor, bogat în vitamine din grupul B şi minerale necesare pentru funcţionarea corectă a sistemului nervos.

Grepfrutul deblochează arterele şi curăţă sângele.

Castravele hidratează şi curăţă pielea.

Măslinele, datorită conţinutului de ulei şi fibră vegetală, au un eficient efect laxativ. Măslinele sunt printre fructele cele mai bogate în fibre.

Un pahar de apă băut imediat după trezire ajută la activarea organelor interne şi la curăţarea corpului de toxinele acumulate peste noapte.

Un pahar de apă cu 30 de minute \nainte de masă, ajută digestia.

Un pahar de apă \nainte de duş ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la eliminarea de substanţe dăunătoare prin porii pielii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”