Ingredientul surprinzător cu care poți găti mai sănătos. De ce să nu arunci coaja de banane

Ai auzit de făină de banane? Este un ingredient care te poate ajuta să oferi calitate preparatelor tale, în special fursecurilor.
  • Publicat:
Ingredientul surprinzător cu care poți găti mai sănătos. De ce să nu arunci coaja de banane
Foto: shutterstock / Ingredientul surprinzător cu care poți găti mai sănătos. De ce să nu arunci coaja de banane

Data viitoare când mănânci o banană, poate nu te grăbești să arunci coaja, ci să o păstrezi pentru mai târziu și chiar să o incorporezi într-un preparat delicios. Știm, sună extrem de ciudat, dar se pare că un mod sănătos și satisfăcător de a prepara fursecurile este cu ajutorul cojilor de banană. Mai exact, cu făină de banane.

În urma unui studiu publicat în ACS Food Science & Technology, cercetătorii au trasformat coaja de banană în făină, pe care ulterior au folosit-o în compoziția fursecurilor. Rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor, ba chiar participanții la studiu care au consumat fursecuri din făină de banane au mâncat cantități mai mici comparativ cu cei care au mâncat fursecuri cu făină de grâu. Pe lângă asta, această variantă este mai sănătoasă, pentru că bananele oferă fibre, magneziu și potasiu, dar și compuși antioxidanți.

Făina din coajă de banană este o opțiune excelentă pentru persoanele care vor ca fursecurile să fie mai nutritive și de calitate. Coaja de banană conține fibre, iar fibrele ajută la oferirea senzației de sațietate. De asemenea, conținutul satisfăcător de potasiu este esențial pentru sănătatea inimii și funcționarea sistemului nervos.

Dacă vrei să-ți prepari singură făină de banane pe care să o folosești în preparatele tale, asigură-te că înainte de toate speli sau cureți coaja.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”