Factorul pH

Este esential pentru mentinerea sanatatii si echilibrarea greutatii corporale. Reflecta masura in care oragismul se pastreaza in forma si functioneaza asa cum ar trebui.
  • Publicat:
Factorul pH
Factorul pH

Factorul pH
Testele pH arata cat de acid sau alcalin este corpul nostru. Oamenii sanatosi au pH-ul alcalin. Cei bolnavi au un grad sporit de aciditate in corpul lor. Gravitatea bolii variaza in functie de procentul mai mic sau mai mare de aciditate. Nivelul pH-ului afecteaza toate procesele din corpul omenesc. Aceasta explica de ce multe cure de slabire nu dau rezultate. Cand aciditatea din organism ramane la valori ridicate nu veti reusi sa pierdeti in greutate, nu veti avea energie si in general nu va veti simti bine – veti continua sa aveti diferite probleme de sanatate. In graficul alaturat puteti vedea modul in care aciditatea organismului determina aparitia unor boli.

Problema obezitatii
Aproape 2 treimi dintre americani sunt supra-ponderali, iar 31% dintre ei sunt obezi. Obezitatea este de altfel o problema in toatesocietatile dezvoltate. Este considerata una dintre bolile secolului XXsi afecteaza dramatic calitatea vietii.

Echilibrarea hranei
Un mediu acid intretine grasimea. Deci, printr-o alimentatie corecta s-ar putea imbunatatii pH-ul organismului. Pe langa consumarea de alimente care influenteaza factorul pH si duc la cresterea alcalinitatii in corp, scaderea consumului de calorii si grasimi este totusi necesara.

Apa, element esential
Consumul de apa in cantitati suficiente – in jur de 2,5 l pe zi – este esential pentru echilibrarea organismului. Apele minerale cu continut alcalin pot contribui la neutralizarea acidului acumulat si curatarea corpului. O dieta corecta, consumul de apa, suplimentele de nutritie cu efecte antioxidante, toate acestea cumulate pot ajuta organismul sa-si reduca aciditatea.

Miscarea
Exercitiile fizice ajuta la arderea grasimilor si intarirea masei musculare. Ajuta de asemenea la eliminarea toxinelor, prin transpiratie. Miscarea este esentiala pentru mentinerea sanatatii, vitalitatii si la controlul greutatii pe termen lung.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Hay
Dieta Hay
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân