Exerseaza pentru un mers de felina

Mai inalta, mai slaba, mai sexy – tocurile inalte iti pot indeplini in doi timpi si 12 centimetri dorinta de a arata senzational. Daca alegi pantofii trendy, asorteaza-i cu cateva exercitii la sala de gimnastica. Nici nu-i vei simti in picioare!
  • Publicat:
Exerseaza pentru un mers de felina
Exerseaza pentru un mers de felina

Se pare ca pasiunea pentru tocuri este veche de mii de ani. Primii care le-au atasat la cateva curele din piele au fost egiptenii. Poate ca ar fi renuntat la idee, daca ar fi stiut ca astazi tocul stiletto da batai de cap multor femei. Practic, una din cinci se plange de dureri cauzate de pantofi. Designerii incearca sa rezolve problema si propun in ultima vreme tocuri mai groase, mai scurte si mai stabile. Noile modele vin in intampinarea studiilor ortopezilor americani, care pledeaza pentru alegerea pantofilor ale caror tocuri nu depasesc doi centimetri. Totusi, socoteala din studii nu se potriveste intotdeauna cu cea de la mall-ul preferat.

Tocuri inalte doar cu sport

Nu de putine ori, cazi prada ispitei si reducerilor, mai ales daca tocurile inalte sau foarte inalte fac parte din arsenalul frumusetii tale. Asa ca, daca te-ai indragostit de o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare si vrei s-o ai cu orice pret, tine cont si de recomandarile ortopezilor: un pantof sanatos trebuie sa aiba un pic de spatiu intre varful degetului mare si varful pantofului, precum si intre varful degetului mare si partea de deasupra sa. In plus, fa un pic de loc si sportului in viata ta. Chiar mai mult, daca vrei sa rezisti o zi intreaga fara crampe musculare si fara sa simti ca-ti iau talpile foc. Asadar, 60 de minute de exercitii fizice special destinate musculaturii picioarelor (aceasta reprezinta 60% din totalul masei musculare) sunt mai mult decat binevenite pentru a rezista pe tocuri toata ziua. In topul exercitiilor, conduc detasat cele pe cross trainer (1) (lucreaza muschii coapselor si bazinul), cele pe stepper (2) (lucreaza gambele si muschii fesieri), deschiderile la aparat cu paletele in exterior (3) (lucreaza muschii din exteriorul piciorului si muschii fesieri), inchiderile la aparat cu paletele in interior (4) (lucreaza musculatura din interiorul coapsei), ridicarile si coborarile (5) (lucreaza gambele) si fandarile (6) (lucreaza gambele si muschii fesieri).

Adriana Nicolae este antrenor de fitness, World Class, Hotel Bucuresti. Pentru ca picioarele sa arate impecabil in timp cat mai scurt, Adriana recomanda eliminarea din dieta a sarii si a fainoaselor. Rezultatele antrenamentului special pentru picioare apar dupa 6-8 saptamani si trebuie facut o zi da, o zi nu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Dansul, un alt mod de exprimare
Dansul, un alt mod de exprimare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”