Evită aceste alimente: conţin plastic, pesticide şi chimicale care ar putea cauza cancer

China este recunoscută ca principalul producător de produse ieftine şi de proastă calitate, dar şi pentru scandalurile privind alimente exportate în afara graniţelor. Sistemul de control al calităţii din China nu este la fel de strict în comparaţie cu standardele stricte din Uniunea Europeană sau cele din Statele Unite ale Americii.
  • Publicat:
Evită aceste alimente: conţin plastic, pesticide şi chimicale care ar putea cauza cancer

China este recunoscută ca principalul producător de produse ieftine şi de proastă calitate, dar şi pentru scandalurile privind alimente exportate în afara graniţelor. Sistemul de control al calităţii din China nu este la fel de strict în comparaţie cu standardele stricte din Uniunea Europeană sau cele din Statele Unite ale Americii.  

Natural News.com atrage atenţie că anumite companii din China produc în masă orez din plastic care poate duce la nenumărate probleme digestive şi poate fi extrem de periculos dacă este consumat zilnic.

Există câteva alimente şi produse pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care te poţi expune.

Peştele Tilapia

Peştele tilapia este una dintre cele mai toxice şi dăunătoare specii de peşte pe care le poţi consuma. Acesta este cel mai frecvent întâlnit în China (aproape 80% din cantitatea de tilapia comercializată în lume provine din această ţară) şi poate fi  crescut şi în bazine de apă reziduală. Crescătorii folosesc antibiotice puternice şi hormoni de creştere pentru a ţine în viaţă peştele crescut în condiţii de poluare şi contaminare.  În comparaţie cu restul peştilor, tilapia conţine o cantitate redusă de acizi graşi esenţiali Omega 3 (numai 135 mg versus 2000 mg în cazul somonului). Un studiu realizat de Wake Forest University susţine că acest tip de peşte este chiar mai nesănătos şi mai periculos pentru sănătate decât baconul.

Codul

Un alt tip de peşte foarte popular, codul, ridică semne de întrebare.  Aproape jumătate din  codul de pe piaţa Statelor Unite vine din China. Din nou, nivelul ridicat de poluare al apelor şi modul în care este crescut reprezintă elementele cele mai problematice. La aceasta se adaugă faptul că în China nu există restricţii foarte clare în privinţa exporturilor de alimente. 

Sucul de mere

Aproape jumătate din sucul de mere vândut în America provine din China, iar preţul foarte mic este un factor determinant. Aşa că dacă ai cumpărat un suc de mere foarte ieftin, s-ar putea să fie din China. Fermierii chinezi folosesc pesticide, iar reziduurile care rămân pe fructe au fost de multe ori semnalate de autorităţi. China este cel mai mare producător de pesticide al lumii şi au existat cazuri în care fermierii chinezi au fost acuzaţi de faptul că au folosit tipuri de erbicide interzise chiar şi de autorităţile chineze. Sucul de mere importat din China poate conţine cantităţi scăzute de arsenic anorganic, o substanţă potenţial cancerigenă (care se gaseşte şi în pesticide).

Ciupercile la conservă

Mai mult de o treime dintre ciupercile la conservă sunt din China (34%). Asemeni merelor, este dificil să ai încredere în modul în care sunt cultivate de fermierii chinezi. Pentru a te asigura că nu te expui la pesticide şi poluanţi cu risc cancerigen, cumpără ciuperci organice de la producătorii locali.  

Usturoiul

Un procent alarmant de 31% din usturoiul comercializat în hypermarketuri provinde din China. Problema cu acest produs este că de multe ori poate avea o etichetă de produs organic, cu provenienţa din China. Printre pesticidele care au fost identificate în usturoiul importat din China se află şi bromura de metil. Chiar şi expunerea pe termen scurt la bromura de metil poate cauza disconfort, inclusiv dureri de cap, dureri oculare, dureri stomacale şi amorţeli ale picioarelor.

Puiul

Un alt aliment importat la scară largă din China este puiul.  Experţii în produse alimentare atrag atenţia asupra faptului că această ţară are cea mai mare rată de gripă aviară.  Ca şi în cazul celor două tipuri de peşte (tilapia şi cod), modul în care sunt hrăniţi puii este chestionabil şi nesigur. Dacă luăm în calcul şi faptul că problema produselor de export periculoase a fost tot mai des prezentată în mass – media (de la melamina din produsele lactate, la mierea de albine toxică) este mai sigur să optezi pentru carnea de pui organică, de la producători locali. 

Orez cu plastic

Un lucru greu de imaginat, mai ales dacă ţinem cont de faptul că orezul este un aliment de bază (şi chiar simbol) în Asia. Cu toate acestea, cantităţi impresionante de orez cu plastic au fost confiscate de autorităţile din China. Analizele de laborator au arătat că acest orez artificial conţine platstic, fiind o mixtură de cartofi şi răşini sintetice artificiale. Scopul? Mai multe venituri cu minime costuri de producţie. Producători alimentari au încercat să imite  un tip foarte popular de orez cunoscut sub numele de Wuchang, un orez care rămâne tare şi după ce este fiert. Ce este mai grav, pe lângă înşelătorie, este faptul că un consum zilnic al acestui tip de orez poate duce chiar la apariţia cancerului.

Piper negru (pământ!)

Un vânzător dintr-o piaţă  locală din provincia Guangdong a fost prins de autorităţi în timp ce vindea pâmânt în pachetele cu piper negru şi făină în cele cu piper alb. Aceasta este o problemă întâlnită la nivel local, dar vine să confirme practicile din China. Din păcate, nu există nicio instituţie care să verifice şi să ateste produsele din China ca ”organice”. 

Sarea industrială

Asemeni cazului de  mai sus şi aceasta este o problemă locală.  Se pare că de câţiva ani de zile sarea industrială este folosită de familiile din China pe post de sare de masă. De fapt, orice tip de sare din China ar putea conţine un mix de ingrediente industriale, care ar putea cauza probleme cu tensiuneahipotiroidism, boli de inimă, precum şi probleme ale aparatului reproducător.

Dacă vă întrebaţi cât de periculoase sunt aceste produse alimentare pentru sănătatea dumneavoastă, verificaţi rapoartele asupra poluării mediului în China.

Cel puţin un sfert din lacurile şi râurile din China nu pot fi folosite pentru furnizarea de apă potabilă populaţiei, iar 73% din bazinele hidrografice ce asigură alimentarea cu apă a 30 dintre cele mai mari oraşe chineze au un nivel de poluare mediu spre. Utilizarea terenurilor şi degradarea acestora din cauza îngrăşămintelor şi pesticidelor şi deşeurile de la fermele de animale sunt responsabile pentru aproximativ jumătate din poluarea celor 135 de locuri cu ape de suprafaţă care au fost testate, potrivit cercetării realizate de organizaţia americană de protecţie a mediului The Nature Conservancy. Incidentele de contaminare a apei au crescut în ultimii ani, cu peste 1.700 de cazuri raportate anual şi cel puţin 140 de milioane de oameni afectaţi, relatează China Daily.

Cu acest nivel impresionant  de poluare, este aproape imposibil să ai siguranţa că alimentele care provind din această ţară sunt sigure.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cea mai bună ciocolată din lume
Cea mai bună ciocolată din lume
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”