E timpul sa renuntam la junk food

Asociatia Protectiei Consumatorului(APC) din Romania se alatura Consumers International (CI) si a grupurilor de consumatori din intreaga lume pentru a face apel la guverne sa interzica publicitatea la junk food.
  • Publicat:
E timpul sa renuntam la junk food
E timpul sa renuntam la junk food

Asociatia Protectiei Consumatorului(APC) din Romania se alatura Consumers International (CI) si a grupurilor de consumatori din intreaga lume pentru a face apel la guverne sa interzica publicitatea la junk food, ca parte esentiala a recomandarii facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Consumers International si cele 220 de organizatii membre se unesc de Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor (15 martie) pentru a sprijini OMS in sustinerea codului international, care va pune amprenta pe interzicerea comercializarii produselor alimentare bogate in grasimi, zahar si sare pentru copii.

Luna aceasta, OMS va organiza o consultare publica privind un set de recomandari din proiectul de comercializare a produselor alimentare pentru copii. In functie de rezultatele acestei consultari, statele membre sunt de asteptat sa voteze recomandarile la Adunarea Mondiala a Sanatatii (WHA), in luna mai, 2010.

APC Romania solicita insistent Ministerului Sanatatii sa sprijine recomandarile pentru Codul International de Marketing si Publicitate la produse alimentare pentru copii, document care a fost elaborat in colaborare cu International Obesity Task Force in 2008.

Aceste recomandari prevad:

– interzicerea pe posturile de radio sau TV a anunturilor care promoveaza alimentele nesanatoase intre orele 6 am si 9 pm;
– oprirea comercializarii alimentelor nesanatoase folosind new media (cum ar fi site-urile web, site-urile de social networking si de mesajele de tip text);
– incetarea promovarii alimentelor nesanatoase in scoli;
– renuntarea la cadouri, jucarii sau alte elemente palpabile destinate copiilor, pentru promovarea produsele alimentare nesanatoase;
– renuntarea la celebritati, concursuri de desen animat pentru comercializarea produselor alimentare nesanatoase.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ai nevoie de cateva kilograme in plus?
Ai nevoie de cateva kilograme in plus?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân