Dupa nastere, un an fara cura de slabire

Corpul uman ia in greutate 9 luni de zile, deci acorda-i cel putin acelasi timp sa piarda kilogramele in plus.
  • Publicat:
Dupa nastere, un an fara cura de slabire
Dupa nastere, un an fara cura de slabire

Un an. Iata cat ar trebui sa treaca pana sa renuntati complet la kilogramele depuse in timpul sarcinii, recomanda medicii din toata lumea.

Acestia insista sa nu luati modelul anumitor celebritati care apar pe covorul rosu, la doar cateva luni de la nastere, aratand exact ca inainte de sarcina.

Motivul? Corpul uman ia in greutate 9 luni de zile, deci acorda-i cel putin acelasi timp sa piarda kilogramele in plus. Poti avea surpriza sa ajungi la aceeasi greutate de dinaintea nasterii fara nici o dieta, pentru ca pierderea in greutate oricum are loc dupa marele eveniment.

Pe de alta parte, daca alaptezi, corpul tau e supus unui consum fantastic. Pentru un litru de lapte matern produs intr-o zi se consuma cel putin 1500 de calorii. Aceasta in conditiile in care nevoia unei femei care nu alapteaza ajunge la 1800-2000 de calorii pe o zi intreaga.

Pe langa cantitatea de calorii pe care trebuie sa ti-o furnizezi obligatoriu, laptele matern isi ia toti nutrientii pe care ii contine din organismul tau.

Deci, in cazul in care urmezi un regim alimentar, te spoliezi de toti nutrientii necesari. Pe langa faptul ca astfel poti sa intrerupi productia de lapte matern, ai cele mai mari sanse sa dezvolti carente majore in organism.

Chiar daca intrerupi alaptarea dupa doar cateva luni de la nastere, nu te supune imediat stresului unui regim drastic, pentru ca poate aparea rapid efectul yo-yo, adica mananci putin si te ingrasi constant.

Iata de ce se asteapta minimum un an pana sa faci o cura de slabire bazata pe reducerea majora a caloriilor din mancare.

Citeste si Batalia dintre sexe cand vine vorba de slabit

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Exista si E-uri benefice. Afla care sunt!
Exista si E-uri benefice. Afla care sunt!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”