Dulciuri delicioase si sanatoase

„O masa in familie terminata cu un desert in care s-a pus, pe langa cele mai bune si mai proaspete produse, si o lingurita sau o lingura sau o cana din cel mai pretios condiment, sufletul."
19.06.2009
Dulciuri delicioase si sanatoase
no title

Dupa „Manualul conservelor de casa”, Mara Comanescu ne ofera un manual al prajiturilor sau, mai exact, al tuturor tipurilor de deserturi „de casa”. Sursa de inspiratie atat pentru evenimente festive, cat si pentru mesele de fiecare zi.

Gasim in aceasta carte tehnici si trucuri care ne vor transforma in niste specialiste desavarsite, alaturi de peste 600 de retete alese de autoare pentru un public cat mai divers: retete scumpe si ieftine, de regim sau nu, de post ori de dulce…

Reguli privind prepararea dulciurilor in casa

– Se vor folosi numai ingrediente proaspete si de buna calitate, chiar daca sunt mai scumpe. Altfel riscam sa aruncam o parte din ele (in special fructele) sau sa alteram gustul preparatului.

– Toate ingredientele care intra in compozitia unei prajituri (cu exceptia celor care se fierb), trebuie sa aiba aceeasi temperatura, deci se pregatesc din timp.

– Prepararea dulciurilor ince­pe cu pregatirea ingrediente­lor: se cantaresc, se tin la cald (daca este necesar), se stropesc cu zahar sau alcool (fructele), se macina sau se maruntesc (nucile, biscuitii, fructele), se pun la indemana (inclusiv aromele).

– Nici un preparat copt nu trebuie dat la rece decat dupa ce a ajuns la temperatura camerei, altfel aburii din interiorul lui se condenseaza si il fac cleios.

– Prajiturile se pastreaza fragede mai mult timp asezate intr-o cutie in care
s-a pus un mar.

„Manualul prajiturilor de casa” de Mara Comanescu, Editura Humanitas, 255 pag., 19 lei

„O masa in familie terminata cu un desert in care s-a pus, pe langa cele mai bune si mai proaspete produse, si o lingurita sau o lingura sau o cana din cel mai pretios condiment, sufletul, ne va da nu numai energia fizica datorata «dulcelui», dar si bucuria de a ne simti iubiti sau invers, bucuria de a ne arata iubirea”, Mara Comanescu.

Citeste si Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XVI


Foto: SHUTTERSTOCK

 

Pentru pofticiosii care tin la silueta
Pentru pofticiosii care tin la silueta
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi