Dr. Șerban Damian: De ce să mâncăm puțin și des ca să slăbim

După Sărbătorile de iarnă, multe persoane se trezesc că au 2, 3 kilograme în plus. De vină ar fi atât faptul că preparatele tradiționale românești de Crăciun și Revelion sunt bogate în grăsimi în general și că facem mai puțină mișcare.
  • Publicat:
Dr. Șerban Damian: De ce să mâncăm puțin și des ca să slăbim
Dr Serban Damian, foto arhivă personală

Există mitul conform căruia o strategie cheie pentru pierderea în greutate este să sărim peste mese, însă nu este cazul. Mâncatul puțin și des ajută la prevenirea apariției senzației de foame, menține constant nivelul de zahăr din sânge care ajută la prevenirea poftei de alimente dulci. Mâncatul puțin și des se traduce și prin faptul că ne asigurăm că vă furnizați organismului suficient combustibil pentru antrenament.  Nutriționistul sportiv Șerban Damian explică două principii prin care putem slăbi mai ușor și mai repede.

Mâncați puțin și des

“Orice reducere a aportului de alimente ar trebui făcută pe parcursul zilei și între mese, nu prin evitarea sau sărind peste o masă. Unii oameni încearcă să întrerupă dieta, ceea ce induce un deficit caloric mare, cu scopul de a pierde rapid în greutate. Deși acest lucru poate funcționa în unele cazuri, nu este cea mai bună soluție pentru scăderea în greutate și poate determina corpul să păstreze energia sub formă de depozite de grăsime, încetinind astfel metabolismul și prevenind metabolizarea grăsimii pe termen lung.

Dacă ați revenit la programul de antrenament, trebuie să mâncați în mod regulat pentru a evita senzația de foame și pentru a maximiza efectele antrenamentului.”, continuă medicul Șerban Damian.

Acceptați o provocare de o lună și găsiți un prieten cu care să vă antrenați

Revenirea în formă poate părea mai dificilă la început. După o vacanță de răsfăț nivelul de motivație este cu siguranță unul scăzut. Dacă doriți să reveniți rapid în formă și să vă atingeți obiectivele, puteți începe cu o provocare de o lună.

“Exercițiile fizice regulate sunt una dintre cele mai eficiente moduri de a arde excesul de grăsime și de a reveni în formă.  Există o mulțime de săli de sport care oferă programe de fitness care vă pot ajuta să vă recăpătați motivația și forma. Uneori, a avea un prieten cu aceleași obiective vă poate ajuta să fiți mai motivați. Vă puteți susține unul pe celălalt atunci când nu aveți chef să faceți efort fizic. În acest fel, vă mențineți rutina de exerciții în timp ce o faceți distractivă. Rețineți că ar trebui să faceți activitate fizică cel puțin 30 de minute pe zi. Alternați mai multe tipuri de activitate pentru a vă recăpăta și a vă menține în formă. Includeți asta în rutina zilnică și veți reveni la greutatea normală în cel mai scurt timp.”, ne sfătuiește medicul Șerban Damian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân