Dietele sunt iluzii. Un doctor specialist în domeniul longevității explică ce ar trebui să facem pentru o viață lungă și sănătoasă

Specialiștii în domeniul longevității au ajuns la concluzii fundamentate științific că dietele minune sunt doar niște iluzii pe termen scurt.
Dietele sunt iluzii. Un doctor specialist în domeniul longevității explică ce ar trebui să facem pentru o viață lungă și sănătoasă
Foto: Dr. Anca Hâncu

Când vine vorba despre nutriție și diete suntem zilnic bombardați de informații de multe ori contradictorii. Varietatea de opinii, de cele mai multe ori nefundamentate științific sau insuficient documentate, ne dă impresia că nu există nicio rețetă potrivită pentru o alimentație sănătoasă. Cu toate acestea, specialiștii în domeniul longevității au ajuns la concluzii fundamentate științific în condițiile în care tot mai multe țări alocă fonduri pentru acest tip de cercetare. Unele dintre aceste concluzii vor fi prezentate în cadrul conferinței Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie organizată pe 29 martie de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în cadrul programului Longevity.

Diferența între diete și stil de viață sănătos

Dr. Anca Hâncu, Coordonator al Centrului de Medicină a Stilului de Viață, unul dintre speakerii care vor participa la conferință, a explicat de ce ar trebui să ne ferim de diete dacă vrem să avem o viață cu adevărat sănătoasă. Anca Hâncu afirmă că ceea ce ar trebui să ne intereseze este formarea unui stil de viață corect, dietele minune fiind doar niște iluzii pe termen scurt. 

“Ar trebui să încercăm să scoatem cuvântul dietă din limbajul nostru și să ne gândim că noi avem nevoie să învățăm un stil de viață sănătos pentru toată viața. Să nu intrăm în mirajul dietelor pe termen scurt care ne aduc kilograme așa de repede cum le am dat jos și să învățăm un stil de viață corect”, a explicat aceasta.

Dr. Anca Hâncu a precizat că este foarte important să ne învățăm copiii să se alimenteze corect pentru ca, mai apoi, în viața adultă să devină o obișnuință. “Acest stil de viață corect ar trebui învățat din familie, continuat după aceea toată viața, iar în momentul în care vedem că nu ne mai încap hainele, că sărim de la o măsură la alta, să apelăm la un nutriționist ca să învățăm să mâncăm corect”, a adăugat dr. Hâncu.

Pe 29 martie, de la ora 15.00, Dr. Anca Hâncu va fi speaker în cadrul Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, cu tema “Modelul alimentar antiinflamator în tratamentul afecțiunilor cronice”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Anca Hâncu - Medic generalist, Doctor in stiinte medicale, Nutritionist
Dr. Anca Mihaela Hâncu este Medic acreditat la nivel european în Medicina Stilului de Viață, Medic Generalist, Nutriționist, Doctor în Științe Medicale, Coordonator Centru de Medicina Stilului de Viață. A contribuit activ la educația medicală prin proiecte de stil de viață sănătos. În ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic generalist, Doctor in stiinte medicale, Nutritionist
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân