Diete de vedete – află care sunt dietele preferate ale vedetelor!

Într-un viitor deloc îndepărtat cred că bebeluşele care vor veni pe lume vor spune prima şi prima oară, în ordine, aceste cuvinte: mama, papa, dieta. Realizez acum că n-am nici măcar o prietenă, a, ba da, am doar una, care să nu fi ţinut în viaţa ei regim. În rest, toată lumea vorbeşte despre cure de slăbire, le urmează, le inventează, le desfiinţează.
Diete de vedete – află care sunt dietele preferate ale vedetelor!

Robert Atkins, apostolul grăsimilor

Cunoscuta revistă „Time Magazine” desemna într-un articol dieta Atkins ca fiind „cel mai popular program de slăbit al tuturor timpurilor” şi nu mult după această onoare, producătorii de alimente au început să schimbe compoziţia produselor, ca să poată fi consumate şi de cei care urmează această dietă a dietelor.

Mai exact, le-au făcut cu un nivel mai scăzut de carbohidraţi pentru că teoria lui Robert Atkins era următoarea – să mâncăm alimente grase fără niciun fel de oprelişti, deci trăiască grăsimile, şi să reducem cât de tare putem carbohidraţii din alimentaţie (ca să înţelegeţi, în clasa alimentelor care au un aport mare de carbohidraţi se numără toate produsele de patiserie, pâinea, pastele făinoase, precum şi toate fructele şi legumele care au conţinut ridicat de zahăruri).

Omul îşi explica schema aşa: organismul omului arde şi grăsimi şi carbohidraţi ca să facă rost de energia de care are nevoie, dar arde în primul rând carbohidraţi. Ei, dacă nu îi mai dăm dintr-ăştia, se reprofilează pe grăsimi şi slăbim. Cam asta e, aşa, pe foarte scurt.

Aşadar, dieta Atkins promovează consumul de proteine de origine animală, în detrimentul mineralelor şi vitaminelor şi promite o scădere drastică în greutate în numai două-trei săptămâni. Succesul modelului Atkins pornit în anii ’70 a cam apus în anii 2000 când lumea nutriţiei a început să promoveze dieta echilibrată care nu goneşte nici carbohidraţii, nici grăsimile bune, ci recomandă moderaţia pentru un stil sănătos.

Adepţii lui Atkins: Jennifer Aniston, Renée Zellweger, Robbie Williams

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

5 meniuri sănătoase pentru vară
5 meniuri sănătoase pentru vară
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex