Dieta Scarsdale

In anii 1970, medicul Herman Tarnower, cardiolog si fondator al clinicii Scarsdale Medical Center, a decis sa-si tipareasca dieta pentru a o da pacientilor sai care aveau nevoie. Acestia au dat copii ale dietei altor persoane care doreau sa slabeasca si
  • Publicat:
Dieta Scarsdale
Dieta Scarsdale

Principiile de baza
Uita de varietate. Herman Tarnower prescrie o dieta riguroasa in care proteinele, grasimile si carbohidratii sunt calculate si transformate intr-un meniu de doua saptamani. Nu sunt acceptate substituirile. Combinatia de proteine, grasimi si carbohidrati este in asa fel stabilita incat sa stimuleze arderea grasimilor, si la fel ca in cazul dietei Atkins, sa aduca organismul intr-o stare de stabilitate. Spre deosebire de Atkins, Tarnower recomanda un consum scazut de alimente grase pentru ca asa cum spune el, daca ii oferi organismului mai putine grasimi acesta va tinde sa consume din propriile resurse de grasime. Dupa ce ai pierdut in greutate urmeaza planul de mentinere a greutatii.

Cum functioneaza?
Pentru doua saptamani trebuie sa pastrezi meniul recomandat. Apoi treci la regimul de pastrare a greutatii, despre care in carte se spune ca nu este atat de dur… In realitate este destul de dificil de tinut pentru ca e plin de alimente care nu sunt permise. Prin urmare, nu ai voie: zahar, cartofi, paste, paine, desert. Mai este bogat in ceea ce nu ai voie sa faci, cum ar fi: nu ai voie sa mananci carnati, salam si in general carne grasa, nu ai voie sa mananci unt de arahide, nu este permis sa gatesti cu unt, margarina, ulei sau alte tipuri de grasimi. Nu sunt permise decat doua felii de paine pe zi, de preferat paine prajita. Pana la urma aceasta este o dieta saraca in proteine, cabohidrati si grasimi. Tarnower recomanda ca procentajul celor trei sa fie urmatorul: 43% proteine, 22.5% grasimi si 34.5% carbohidrati.
Poti manca numai ceea ce este in meniu. Micul dejun in fiecare zi este constituit dintr-o jumatate de grepfrut, o felie de paine prajita si o ceasca de cafea sau ceai negru fara zahar. La pranz poti manca o bucata de carne slaba, cateva felii de rosii si o ceasca de cafea sau ceai negru fara zahar. La cina poti manca peste slab sau scoici, o salata, o felie de paine prajita, o jumatate de grepfrut si o ceasca de cafea sau ceai negru. Intre mese poti manca morcovi si telina in orice cantitate.

Mancatul in oras
Uita de iesirile la restaurant. Optiunile tale fiind atat de limitate vei gasi cu foarte mare dificultate ceea ce iti trebuie tie.

Cofeina
Poti bea cantitati nelimitate de cafea, ceai negru sau cola, atata timp cat nu sunt indulcite. Indulcitorii artificiali sunt permisi.

Alcoolul
Nu este permis in prima etapa, cea de doua saptamani. In perioada de mentinere a greutatii ai voie sa bei o cantitate mica de alcool in fiecare zi.
Durata dietei

Durata dietei este de 14 zile. Prima etapa este de doua saptamani, dar pentru a-ti mentine greutatea stabila trebuie sa respecti anumite reguli dupa aceasta etapa.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Exercitii pentru abdomen
Exercitii pentru abdomen
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân