Dieta Picture Perfect

Despre regimul lui Howard Shapiro s-a scris in multe reviste din Statele Unite si a fost prezentat in numeroase emisiuni de radio si televiziune. Printre cei care au hotarat sa ii urmeze regimul se numara supermodele celebre si oameni de afaceri renumiti.
  • Publicat:
Dieta Picture Perfect
Dieta Picture Perfect

Care este secretul? Fotografiile. Howard Shapiro se foloseste de fotografii pentru a educa alegerile facute de cei care adopta acest regim. Pe un panou sunt asezate patru imagini. Una dintre ele reprezinta o portie de inghetata, cealalta o portie de legume care sa contina aceeasi cantitate de calorii si celelalte doua reprezinta o portie de supa, respectiv una de friptura. Ideea de baza este aceea de a-i ajuta pe cei care urmeaza dieta sa constientizeze repercursiunile in privinta caloriilor pe care le poate avea alegerea unui tip de alimente in detrimentul altuia. Cele patru fotografii reprezinta diferite tipuri de alimente care contin o cantitate egala de calorii.

Principiile de baza
Totul se reduce la schimbare si alegere. Scopul final este acela de a alege de cele mai multe ori alimentele sanatoase. Nu este un plan pentru dieta bine determinat si nici nu exista alegeri gresite. Este necesar ca in timp sa-ti schimbi relatia cu alimentele in asa fel incat sa te obisnuiesti sa le alegi pe cele sanatoase. Cand asta se va intampla, pierderea kilogramelor in plus se va produce automat.

Cum functioneaza?
De fapt nu este o dieta, ci o strategie. Shapiro numeste asta “programul de constientizarea a ceea ce mananci”. Daca esti constient ca alegerile pe care le faci cand vine vorba de mancare au un efect direct asupra numarului de caloriilor pe care le consumi, vei reusi sa iti schimbi relatia cu alimentele.

Mancatul in oras
Poti manca in oras, dar trebuie sa fii prudenta. Alege in locul unei fripturi grase, un cocktail de creveti sau o salata. Cauta in meniu tipurile de alimente mai slabe, pe care de obicei restaurantele le pun la dispozitie.

Cofeina
Nu este restrictionat consumul de cofeina.

Alcoolul
Este limitat consumul de alcool.Shapiro recomanda ca la petreceri sau diferite evenimente sa alternezi bauturile alcoolice pe care le consumi cu cateva pahare de apa. Astfel nivelul caloriilor va fi redus atat cat se poate.

Durata dietei
Este un regim pentru intreaga viata. De fapt, Shapiro spune ca regimul sau nu este o dieta ci “un nou stil de a manca”.

Ce poti manca?
Nimic nu este tabu. Shapiro promoveaza propria sa piramida alimentara pentru a-i ajuta pe cei care vor sa-i urmeze dieta sa faca alegerile corecte. La baza piramidei sale se afla fructele si legumele. Cerealele integrale ar trebui sa fie preferate in locul produselor rafinate. Pentru proteine, Shapiro recomanda soia, legumele si fructele de mare. Nucile, semintele, uleiurile sanatoase si avocado sunt sursele de grasimi permise. Pentru desert poti alege bomboanele tari si deserturile inghetate fara grasimi.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Antreneaza-te inteligent!
Antreneaza-te inteligent!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”