Dieta pentru un fund bombat și picioare subțiri. Ce să mănânci pentru un fund ferm, rotund și mărit

Știm că ceea ce mâncăm reprezintă 80% din rezultatele pe care le obținem, așa că dacă-ți dorești un fund definit, poți urma dieta pentru un fund bombat.
  • Publicat:
Dieta pentru un fund bombat și picioare subțiri. Ce să mănânci pentru un fund ferm, rotund și mărit
Foto: shutterstock

Fiecare femeie s-a confruntat cu goana după o siluetă de invidiat. Ne dorim un abdomen plat, picioare subțiri, o talie de viespe și, mai nou, un fund bombat. Pentru a le obține este nevoie de foarte multă muncă, iar asta se traduce prin dietă și sport. Știm că ceea ce mâncăm reprezintă 80% din rezultatele pe care le obținem, așa că dacă-ți dorești un fund definit, poți urma dieta pentru un fund bombat.

Anumite alimente ajută la creșterea masei musculare și ajută la recuperare astfel încât să obții mai rapid rezultatele dorite. Dacă vrei să-ți mărești fesierii, câteva modificări în dietă pot fi de ajutor. În acest sens, ai nevoie de o dietă pe bază de proteină, în special dacă faci sport. Alți nutrienți precum carbohidrații, grăsimile sănătoase și antioxidanții aplifică rezultatele.

Ce să mănânci în dieta pentru un fund bombat?

Somon

Somonul este o sursă excelentă de proteină. 113 grame de somon conțin 22 grame de proteină. De asemenea, fiind un pește gras conține numeroși acizi grași omega-3 care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduc inflamațiile și cresc volumul mușchilor.

Semințele de in

Semințele de in nu numai că au un conținut uriaș de acizi grași omega-3, dar mai conțin și magneziu, fosfor și vitamine B. Mai mult, ele sunt o sursă excelentă de proteine: 2 lingurițe de semințe de in oferă 4 grame de proteină vegetală.

Ouă

Ouăle sunt alimente nutritive care oferă seleniu, vitamina B12, riboflavine și fosfor. Vitaminele B ajută la producerea energiei, iar sursa de proteină este nelipsită: 6 grame de proteină la un ou mediu.

Quinoa

45 de grame de quinoa oferă 8 grame de proteină. Din fericire, aceasta conține și cei nouă aminoacizi esențiali pentru o bună funcționare a organismului. În plus, este bogată în carbohidrați complecși care te ajută în timpul unui antrenament de rezistență și reduce deteriorarea musculaturii.

Leguminoase

În această categorie reamintim fasolea, lintea, năutul sau mazărea care sunt bogate în proteină și care ajută la creșterea masei musculare gluteale. De exemplu, 164 de grame de năut gătit conțin 13 grame de proteină, în timp ce 198 de grame de linte conțin aproximativ 18 grame de proteină.

Orezul brun

Orezul bun oferă un echilibru perfect între proteine și carbohidrații complecși. La 195 de grame de orez brun obținem 5 grame de proteină.

Shake-urile proteice

Shake-urile proteice sunt o alegere excelentă pentru gustarea post-antrenament. Proteina ajută la creșterea masei musculare și recuperarea ei după antrenament.

Avocado, bun în dieta pentru un fund bombat

Acest fruct vine la pachet cu grăsimi sănătoase, proteine și fibre și, în același timp, este bogat în vitamina C, potasiu, vitamina B6 și magneziu. Conține și antioxidanți, inclusiv luteină, zeaxantină și criptoxantină.

Lapte

236ml de lapte conțin aproximativ 8 grame de proteină, ceea ce îl face o alegere excelentă după ce ieși din sală. Proteinele se digeră rapid și, în plus, ajută la creșterea anduranței.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt o gustare delicioasă și nutritivă pentru o dietă echilibrată. 28 de grame de semințe de dovleac oferă 8.5 grame de proteină, alături de grăsimi sănătoase, fibre, magneziu, fier și fosfor.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc conține calciu, vitamina B12, fosfor și riboflavine. Comparativ cu iaurtul obișnuit, cel grecesc conține de două ori cantitatea de proteină. Mai exacr, 245 de grame conțin 24 de grame de proteină.

Tofu

Tofu este produs din lapte de soia condensat, iar 100 de grame conțin 10 grame de proteină, plus mangan, calciu, seleniu și fosfor.

Unt de arahide

Untul de arahide conține grăsimi sănătoase, dar și nutrienți esențiali precum vitamina E, magneziu, potasiu și calciu. 16 grame conțin 3.5 grame de proteină.

Piept de pui

Pieptul de pui conține proteină de calitate, iar 78 de grame conțin 24 de grame de proteină. De asemenea, este bogat în vitamine B precum niacină și vitamine B6 și B12.

Brânză cottage

Brânza cottage este un aliment foarte nutritiv. 210 grame conțin 22 de grame de proteină, fosfor, vitamina B12, seleniu și riboflavine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”