Dieta pentru disfuncția erectilă

Știm deja că alimentația are un impact semnificativ asupra sănătății în general. Iată care este dieta pentru disfuncția erectilă și ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească din meniu.
  • Publicat:
Dieta pentru disfuncția erectilă
Foto: profimedia

Există numeroși factori care îți pot afecta performanțele sexuale. Mulți dintre ei sunt de ordin psihologic, alții sunt asociați anumitor boli și afecțiuni și mai există posibilitatea ca problemele sexuale să apară din cauza medicamentației pe care o iei. Alimentele pe care le consumăm au și ele un impact semnificativ asupra vieții sexuală. Așadar, iată care este dieta pentru disfuncția erectilă și ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească din meniu.

Un nou studiu sugerează că dieta mediteraneană ar putea îmbunătăți performanțele sexuale în rândul bărbaților de vârstă mijlocie. Studiul publicat în jurnalul Nutrients a avut în vedere 250 de bărbați care se confruntau cu disfuncția erectilă și hipertensiune. Dieta mediteraneană este o dietă bogată în fructe și legume, cereale integrale, proteină slabă și ulei de măsline. Cercetătorii au descoperit că bărbații care urmau această dietă aveau o performanță mai bună în dormitor din punct de vedere sexual.

Obiceiurile din stilul de viață sunt în strânsă legătură cu sănătatea noastră, iar cele care sunt benefice sistemului cardiovasculator pot proteja sau chiar îmbunătăți performanța erectilă.

Participanții la studiu care aveau obiceiuri alimentare mai apropiate de dieta mediteraneană se bucurau și de o circulație sangvină mai bună și un nivel crescut de testosteron. De asemenea, dieta mediteraneană a fost asociată și capacității crescute de efort.

Cercetătorii suspectează că impactul pozitiv al dietei asupra performanței erectile ar putea avea legătură cu capacitatea dietei de a îmbunătăți funcțiile vaselor de sânge, dar și menținerea nivelului testosteronului odată cu înaintarea în vârstă.

Dacă nu știi cum să adopți dieta mediteraneană, poți începe să folosești ulei de măsline în salată, să înlocuiești puiul prăjit cu cel făcut pe grill sau în loc să mănânci chips-uri să optezi pentru un pumn de nuci ca gustare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân