Dieta pentru creșterea în înălțime. Ce ar trebui să mănânce copiii

Iată patru alimente bune pentru sănătatea și dezvoltarea copilului tău care îl ajută să crească în înălțime. Iată ce include dieta pentru creșterea în înălțime.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta pentru creșterea în înălțime. Ce ar trebui să mănânce copiii
Foto: shutterstock

În timp ce înălțimea unei persoane depinde de mai mulți factori genetici, anumiți nutrienți în organism sunt absolut necesari pentru a asigura o creștere și o dezvoltare eficientă. Proteinele, de exemplu, joacă un rol important în dezvoltarea sănătoasă și promovarea reparării țesuturilor și a sistemului imunitar. Alți micronutrienți precum calciu, vitamina D, magneziu și fosfor contribuie la sănătatea oaselor, esențiale pentru creștere. Iată patru alimente pe care să le consumi pentru a te înălța. Iată ce include dieta pentru creșterea în înălțime.

Dieta pentru creșterea în înălțime: ce să mănânci

Fasole

Fasolea conține numeroși nutrienți și este o sursă ideală de proteine. Proteina este esențială pentru hormonul care reglează creșterea la copii. De asemenea, fasolea este bogată în fier și vitamine B, care ajută la protejarea împotriva anemiei, o afecțiune caracterizată de lipsa celulelor roșii în corp. Nu numai fierul este necesar pentru creșterea țesutului, dar deficitul de fier poate contribui la întârzierea creșterii în înălțime a copilului.

Carne de pui

Bogată în proteine, carnea de pui conține numeroși nutrienți esențiali și este excelentă pentru o dietă sănătoasă. Este bogată în vitamina B12, crucială pentru creșterea și menținerea greutății. De asemenea, conține taurină, un amino acid care reglează formarea oaselor și creșterea lor. 85 de grame de pui conțin 20 de grame de proteină. Totodată, carnea de pui este bogată în niacină, seleniu, potasiu, fosfor și vitamina B6.

Migdale

Migdalele conțin vitamine și minerale esențiale pentru creșterea în înălțime. Pe lângă faptul cpă oferă numeroase grăsimi sănătoase, acestea conțin și fibre, mangan și magneziu. Mai mult, migdalele sunt bogate în vitamina E, o vitamină grasă solubilă care acționează și ca antioxidant. Deficitul de vitamina E poate produce efecte adverse în dezvoltarea copilului.

Legume verzi

Legumele verzi precum spanacul, salata kale, rucola și varza sunt superalimente în dietă atunci când vine vorba de o nutriție sănătoasă. În timp ce extractul de nutrienți diferă de la un tip la altul, în general legumele verzi oferă o cantitate concentrată de vitamina C, calciu, fier, magneziu și potasiu. Sunt bogate în vitamina K, un nutrient care crește densitatea oaelor și ajută la creșterea și menținerea întălțimii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”