Dieta lui Putin: oul crud de prepeliță și țiparul afumat se numără printre preparatele favorite ale președintelui rus

Iată cum arată dieta lui Putin. Președintele rus consumă dimineața un ou de prepeliță crud, iar desertul favorit sunt clătitele.
  • Publicat:

În urmă cu un an, presa rusă vorbea despre preferințele culinare ale lui Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt, Dmitry Peskov, a declarat într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty că președintele rus preferă preparatele simple și evită produsele de patiserie.

Cum arată dieta lui Putin

Micul dejun prezidențial

Pentru micul dejun, președintele rus consumă ovăz, brânză cottage cu miere și bea un ou crud de prepeliță, informează Russia Beyon potrivit jurnaliștii de la NTV channel care, în 2012, au luat masa cu Vladimir Putin. De asemenea, au menționat că lui Putin îi place să bea un cocktail de suc de sfeclă și hrean.

În urmă cu câțiva ani, președintele rus a declarat reporterilor că nu are timp să mănânce: „Îmi plac legumele: roșiile, castraveții, salata. Dimineața mănânc ovăz, brânză cottage, miere. Dacă am de ales între carne și pește, prefer peștele, dar îmi place și carnea de miel”.

Prânzul

Fiind tot timpul în mișcare, președintele susține că „atunci când merg undeva îmi place să testez bucătăria locală. Îmi place ceaiul verde. De obicei nu prea iau cina, nu am timp. După prânz încerc să mănânc un fruct și să beau kefir dacă am, dar dacă nu dispun de ele, prefer să nu mănânc nimic”.

În urmă cu câțiva ani, restaurantul Podvorye din St. Petersburg a avut un meniu special numit „Prânzul lui Vladimir Putin”, care oferea preparatele favorite ale președintelui rus. Acestea conțineau cârnați, escalop, vită și sturion afumat cu unt și lămâie.

De fiecare dată când Putin lua masa cu jurnaliștii, alegerile sale făceau vâlvă în oraș. De exemplu, în 2003, la o cafenea din Kalingrad, a comandat supă de pește, plăcintă cu caviar roșu, țipar afumat și clătite cu căpșuni. În 2008, în timpul unei deplasări în Tatarstan, Vladimir Putin a optat pentru o salată, supă de pui cu noodles, vită cu orez și plăcintă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân