Dieta în funcţie de grupa sanguină

Dietele care ţin cont de grupa sanguină a unei persoane nu au în mod obligatoriu drept scop final slăbirea, ci menţinerea unei stări de bine şi, de ce nu, a unei greutăţi normale. Mai mult decât o dietă, aceasta ar trebui să fie un stil de viaţă, căci se bazează pe prezumţia că în funcţie de componenţa sângelui, fiecare persoană reacţionează diferit la lectine, o clasă de proteine ce se găseşte în majoritatea alimentelor.

Dietele care ţin cont de grupa sanguină a unei persoane nu au în mod obligatoriu drept scop final slăbirea, ci menţinerea unei stări de bine şi, de ce nu, a unei greutăţi normale. Mai mult decât o dietă, aceasta ar trebui să fie un stil de viaţă, căci se bazează pe prezumţia că în funcţie de componenţa sângelui, fiecare persoană reacţionează diferit la lectine, o clasă de proteine ce se găseşte în majoritatea alimentelor.

Bazându-se pe această descoperire, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite alimente pot provoca inflamaţii, pot agrava anumite boli, pot genera o stare continuă de oboseală, tulburări de digestie şi obezitate. În funcţie de grupa sanguină, fiecare persoană digeră mai bine sau mai greu anumite alimente.

Potrivit statisticilor efectuate de medicul Peter J. D’Adamo, un naturopat şi expert în alimentaţia bazată pe grupa sanguină, 8 din 10 persoane  care îşi schimbă regimul ţinând cont de chimia sângelui raportează o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Pentru a putea trage o concluzie cu privire la eficienţa acestui regim, spune specialistul, ar trebui urmat câteva luni în care organismul are timp să se regleze pe interior.

Cu cât aveţi mai multe simptome care ar putea fi asociate cu alimentaţia nepotrivită, în special tulburări gasrointestinale sau intoleranţe (diarre, balonare, oboseală), cu atât mai strict ar trebui să fie regimul. 

Pagina 1 din 2