Dieta Fit for Life

In anii '80, cartea Fit for Life a medicului Harvey Diamond a fost timp de 40 de saptamani in topul celor mai bine vandute carti din America. Dupa ce a vandut peste 12 de milioane de exemplare ale cartii "Fit For Life", Harvey Diamond a readus in centrul
  • Publicat:
Dieta Fit for Life
Dieta Fit for Life

Principiile de baza
Medicul nutritionist Harvey Diamond sustine existenta a doua tipuri de hrana: “hrana moarta” si “hrana vie”. In categoria “hranei moarte” sunt incluse carnea si produsele cu un continut bogat de amidon. Hrana vie este alcatuita din legume si fructe. Medicul este de parere ca pentru a avea o forma fizica buna si pentru a mentine greutatea normala, o persoana trebuie sa consume in general cantitati egale ale celor doua tipuri de alimente.

Prin urmare, trebuie sa mananci 50% “hrana vie” si 50% “hrana moarta”. De asemenea, daca vrei sa urmezi aceasta dieta trebuie sa tii seama de cateva reguli referitoare la combinarea celor doua tipuri de alimente. De exemplu, cei care urmeaza dieta nu trebuie sa manance proteine si amidon la aceeasi masa. Si trebuie sa uiti de combinarea fructelor cu alte alimente.

Cum functioneaza
Trebuie sa te axezi pe consumul de fructe si de sucuri naturale din fructe, de dimineata si pana seara. La masa de pranz si la cina mananca “hrana vie” (salata) combinata cu “hrana moarta” (proteine sau alimente pe baze de amidon, dar nu ambele la aceeasi masa). Portiile nu sunt masurate.

Poti consuma cat mai multe fructe si legume, dar nu le combina. Carnea de pui, fructele de mare, pastele fainoase si cartofii sunt permise, dar cu conditia sa nu combini carnea cu produsele bogate in amidon. Salatele mari constituie mancarea ta de baza. Nu folosi sosuri pentru salate foarte bogate in calorii, sau care nu se supun regulilor impuse de aceasta dieta.

Mancatul in oras
Micul dejun se reduce numai la fructe si sucuri de fructe. Pranzul si cina sunt ceva mai usoare. Prin urmare trebuie sa gasesti un restaurant care iti poate oferi salate cat mai variate si fara sosuri prea complicate.

Cofeina
Harvey Diamond nu mentioneaza nimic despre cofeina in cartea sa. Dar bazandu-ne pe celelalte diete putem spune ca nu este recomandata cafeaua indulcita.

Alcoolul
Diamond este de parere ca orice bautura (inclusiv apa) consumata in timpul mesei incetineste digestia. Poti bea putin vin dar numai inainte de masa sau in timpul mesei daca il bei cu inghitituri foarte mici.

Durata dietei
Este un tip de dieta care trebuie urmata intreaga viata. Alimentele “moarte” au un efect negativ asupra organismului si din aceasta cauza consumul lor trebuie tinut sub control intreaga viata.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Slabeste frantuzeste!
Slabeste frantuzeste!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”