Dieta Fat Smash

Dupa ce a primit numeroase cereri din partea telespectatorilor show-ului de televiziune "Celebrity Fit Club" de a detalia dieta urmata de celebritatile care participau la acest show, nutritionistul Ian K. Smith a scris cartea "Fat Smash Diet". In aceasta
  • Publicat:
Dieta Fat Smash
Dieta Fat Smash

Principiile de baza
Smith asigura ca rezultatele programului incep sa se vada dupa noua zile. Pentru inceputul programului sau de slabit, acesta recomanda celor care ii urmeaza dieta sa-si detoxifice organismul. Detoxifierea se va face cu ajutorul fructelor si legumelor, iar persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa aiba patru sau cinci mese pe zi. Toate acestea sunt insotite de un program intens de exercitii fizice, care se vor desfasura pe intreaga durata a regimului. Mai mult de jumatate din cartea sa prezinta retete si alegerile care trebuie facute in materie de alimente.

Cum functioneaza?
Regimul propus de Ian K. Smith este compus din patru faze, pentru fiecare dintre acestea existand o lista cu alimente permise si alimente interzise. In prima faza, cea de detoxifiere a organismului ar trebui sa mananci numai fructe si legume. Carnea, painea, branza, cafeau si alcoolul sunt interzise. In aceasta prima faza de detoxifiere mai este recomandat un program de 30 de minute de exercitii fizice de cinci ori pe saptamana.

In faza de baza, care dureaza trei saptamani, in lista alimentelor permise apar mai multe alimente decat in prima faza, iar exercitiile fizice cresc cu pana 10-15% fata de exercitiile din prima faza. Urmeaza apoi o etapa de patru saptamani in care exercitiile se intensifica cu 25% si sunt permise cateva mici scapari in ceea ce priveste alimentele interzise. Dupa ce persoanele care au urmat dieta si-au atins scopul de a slabi, Ian K. Smith considera ca acestea si-au format deja obisnuinta de a manca sanatos pe durata celor 90 de zile.

Ce poti manca?
In prima etapa, cea de detoxifiere a organismului, ai voie sa mananci numai legume si fructe. Perioada de baza, care dureaza si cel mai mult, promoveaza consumul de cereale, supe, salate, dar si carne de pui si peste cu continut redus de grasime. Ca orice alta dieta sanatoasa si dieta Fat Smash recomanda alimente precum cerealele integrale, produsele proaspete, fructele, legumele, carnea slaba, pestele si grasimile sanatoase.

Mancatul in oras
Aproape imposibil in prima faza, cea de detoxifiere, dar in cele trei faze urmatoare poti manca in oras pentru ca restrictiile nu mai sunt atat de severe.

Cofeina
Ceaiul este permis, dar cafeau este interzisa pana in faza a treia, cand poti bea o ceasca pe zi.

Alcoolul
Nu este permis in primele trei etape ale regimului.

Durata
Detoxifierea dureaza nou zile, etapa a doua dureaza trei saptamani, cea de-a patra dureaza patru saptamani, iar ultima etapa, cea de mentinere, ar trebui urmata intreaga viata.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”