Dieta echipei cu cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio

Când Michael Phelps a dezvăluit în 2008 regimul său alimentar pentru Jocurile Olimpice, întreaga lumea a fost şocată.
  • Publicat:
Dieta echipei cu cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio

Când Michael Phelps a dezvăluit în 2008 regimul său alimentar pentru Jocurile Olimpice, întreaga lumea a fost şocată.


Unul dintre cei mai mari înotători din toate timpurile,Phelps consuma 12 000 de calori pe zi. Şi nu vă imaginaţi că printre alimentele consumate se numărau shake-uri proteice, salate sau omlete cu legume. Dimpotrivă, meniul său arăta destul de nesănătors. Un mic dejun tipic pentru Phelps consta în:  3 sandvişuri cu ou, brânză, salată, roşii, rondele de ceapă prăjite şi maioneză. La acestea se adăugă două căni de cafea, o omletă din cinci ouă, 3 clătite cu ciocolată, 3 felii de pâine prăjită cu zahăr pudră şi un bol un terci de ovăz.

Nici prânzul nu era mai puţin bogat în calorii: jumătate de kilogram de paste (bogate în vitamine şi fibre), 2 sandvişuri mari cu şuncă, brânză şi maioneză şi  aproape 4 litri de băuturi pentru energie. La cină, termina şi cea de-a doua jumătate de kilogram de paste, pizza  şi alte băuturi sportive.

Este adevărat, antrenamentele zilnice şi itense de 5-6 ore cer multă energie, dar acestă abordare a atras multe critici.

Cu toate acestea, se pare că nu toţi atleţii din echipa Statelor Unite ale Americii urmează această abordare. Mai mult, chiar Michael Phelps recunoaşte că şi-a revizuit complet dieta în pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

“Nu mai consum atât de multe calorii. Pur şi simplu mănânc atât cât am nevoie.”, a spus Phelps într-un interviu recent. Pieptul de pui la grătar şi mâncarea mexicană sunt elemente de bază în dieta campionului olimpic.

Scăderea numărului de calorii de la 12 000 se datorează câtorva schimbări. În primul rând, Phelps a redus numărul orelor de antrenament de 6 la 2 ore pe zi. La 31 de ani, metabolismul său nu mai are rata de ardere pe care o avea la 23 de ani, când se pregătea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Mai mult, atletul a declarat că încearcă să urmeze un stil de viaţă sănătos cu o dietă echilibrată şi că a renunţat complet la alcool.

Potrivit unui articol publicat în Vox, cei mai mulţi atleţi din echipa olimpică a Statelor Unite ale Americii urmează o dietă sănătoasă şi echilibrată, cu accent pe legume şi fructe proastepe, smoothie-uri verzi şi proteine slabe.

Gimnasta Gabby Douglas optează pentru piept de pui la grătar şi sparanghel, ca masă principală.

Jucătoarea de fotbal Julie Johnston se bazează pe shake-urile de banane cu unt de arahide şi supa de tăieţei de pui.

Înotătorul Nathan Adrian – câştigător al medaliei de aur la proba de ştafetă 4 X 100 alături de Phelps – a declarat că din dieta sa zilnică nu lipsesc orezul fiert, sandişurile cu piept de curcan, fructe şi legume proaspete.

Jordan Burroughs, campion olimpic la wrestling, alege la prânz o suc proaspăt din ghimbir, sfeclă, turmerci şi varză creaţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta pentru un ficat sănătos
Dieta pentru un ficat sănătos
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân