Dieta după Paște: cum să scapi de kilogramele luate de sărbători

Dieta după Paște este pur și simplu un plan alimentar echilibrat și un stil de viață sănătos pe care îl poți urma în orice parte a anului.
  • Publicat:
Dieta după Paște: cum să scapi de kilogramele luate de sărbători
Foto: envato

Paștele este perioada ideală din an în care să petreci timp cu familia și să te bucuri de preparatele tradiționale românești. Bineînțeles, deserturile sunt nelipsite, așa că pasca, prăjiturile, cozonacul te vor lăsa cu câteva kilograme în plus. Imediat după Paște, fiecare dintre noi încearcă să-și găsească echilibrul și, pentru a nu oferi organismului un șoc prin deficitul caloric, iată cum ar trebui să arate dieta de după sărbătorile pascale.

Bea multă apă

Chiar dacă ai auzit asta de zeci de mii de ori, îți mai spunem o dată. Hidratarea joacă un rol important în menținerea sănătății și chiar și în procesul de slăbire. Când te privești în oglindă și vezi celulita prezentă pe picioare, ia în calcul că aceasta apare și din lipsa hidratării. Apa este eficientă în procesul de detoxifiere, echilibrează apetitul și ajută organismul să metabolizeze grăsimea. Pe lângă faptul că te va ajuta să ai acea senzație de sațietate, te va ajuta să transporți nutrienți importanți către celule, să îmbunătățești digestia prin formarea secrețiilor stomacului, să elimini toxinele din corp și să menții sănătatea rinichilor. Atunci când rinichii nu au suficientă apă pentru a funcționa corect, nu vor mai putea fi eliminate toxinele din sistem.

Evită băuturile carbogazoase

Atunci când îți este foame vei avea întotdeauna poftă de ceva dulce. Dacă îți este sete, ideal ar fi să bei apă sau ceai neîndulcit. Băuturile carbogazoase au zero nutrienți și niciun beneficiu pentru sănătate.

Crește consumul de proteine

Proteinele sunt bune pentru creșterea masei musculară, iar o dietă bogată în proteine ajută la scăderea în greutate. Probabil te întrebi cum este posibil. Organismul nostru depozitează proteine similar grăsimii. Proteina este folosită ca sursă de energie pentru mușchi, iar dacă dieta după masa de Paște conține mai multe proteine decât carbohidrați, organismul va fi forțat să ardă grăsimea depozitată, rezultând astfel pierdea în greutate și îmbunătățirea compoziției organismului. Continuă să mănânci iaurt scăzut în grăsimi, băuturi din soia, brânză cottage și carne de curcan.

Dieta după Paște: Consumă alimente scăzute în calorii

Dietele scăzute în grăsimi sau planul alimentar vegetal este potrivit persoanelor care vor să slăbească, în special după o perioadă în care au consumat multe grăsimi și zahăr. Este o abordare sănătoasă care te va ajuta să beneficiezi de toți nutrienții necesari, dar și să stai departe de afecțiuni medicale precum colesterol crescut, diabet, boli articulare premature, boli cardiovasculare și cancer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân