Dieta daneză: se pierd 11 kg în 13 zile

Dieta daneză este un regim medical drastic conceput exclusiv pentru pacienţii diagnosticaţi cu obezitate morbidă care urmează să intre în operaţii chirugicale.
  • Publicat:
Dieta daneză: se pierd 11 kg în 13 zile
foto 123rf.com

Atunci când mercurul termometrelor indică temperaturi ridicate, multe femei în special, simt presiunea negativă a momentului în care vor purta la plajă sau la piscină costumul de baie. Multe sunt dispuse să încerce diete de slăbire. Unele dintre ele chiar diete extreme.Unele vor consulta un nutriţionist. Cele mai multe nu. Unele vor vrea rezultate imediate. Unele vor fi tentate chiar de celebra dieta daneză cu care se poate slăbi 11 kg în 13 zile. Unele chiar vor urma dieta daneză. Iată de ce nu este indicată persoanelor care au doar frustrarea câtorva kilograme în plus şi ce daune în sfera sănătăţii pot cauza dietele drastice ţinute fără indicaţie şi fără supraveghere medicale.

Oricât de minunat ar suna să te privezi 13 zile de alimente şi să apari la plajă cu 11 kg mai suplă nu este pentru tine. Chiar dacă 13 zile nu durează mai mult decât două săptămâni, chiar dacă ai mai ţinut diete, chiar dacă ştii să rabzi de foame, chiar dacă ai găsit costumul de baie perfect, chiar dacă îţi doreşti din tot sufletul. Şi chiar dacă urmează să ai nuntă.
Dieta Spitalului din Copenhaga nu este doar strictă ci este un regim extrem de restrictiv. Alimentele permise într-o zi însumează 600 de kilocalorii şi constau în multă apă, o cafea, un ceai, o bucăţică de carne, ouă, salată verde şi spanac. O treime sau un sfert din necesarul caloric normal al unei persoane adulte (în funcţie de sex, înălţime, tip de activitate).

Dieta daneză se recomandă doar în cazuri de urgenţă medicală. De exemplu, persoanelor care suferă de obezitate morbidă şi urmează să fie supuse de urgenţă unei operaţii chirurgicale. În două săptămâni aceşti pacienţi pierd aproximativ 11 kg, dar sunt supravegheaţi medical, monitorizaţi.

Dieta daneză – efectul yoyo apare

Ecuaţia slăbirii nu este simplă. Persoanele care pierd în greutate prin regimuri drastice, nu vor fi capabile să respecte un astfel de regim pe termen lung şi atunci mai devreme sau mai târziu se vor întoarce la vechile obiceiuri. Organismul se resetează să funcţioneze la o nouă greutate abia la un an de la slăbire, până atunci depozitează tot ceea ce este mâncat în plus. Aşa se instalează efectul yoyo. Până acum nu s-a găsit o soluţie pentru eliminarea acestui efect de reacumulare a kilogramelor după cura de slăbire.

De ce dieta daneză nu este una sănătoasă

Cantităţile şi alimentele permise nu asigură nutrienţii, vitaminele, mineralele necesare pentru a funcţiona la parametri normali organismul.
Cantităţi mici de carne de vită, ouă, cafea, salată verde, ceai, apă nu sunt suficiente pentru organism. Organismul are nevoie şi de carbohidraţi, grăsimi, glucide şi proteine în cantităţi optime.

Dieta daneză – riscuri pentru cei cărora nu li se adresează

Pe lângă stări de oboseală, de iritabilitate, ameţeli, palpitaţii, persoanele care nu au un surplus impresionant de kilograme respectă acest regim drastic se pot trezi că pierd foarte mult din masa musculară şi nu doar grăsimi. În plus, medicii atrag atenţie că în urma unei astfel de regim alimentar drastic se poat inflama organe precum rinichii, dar inflamaţia se poate localiza şi la nivelul intestinelor. Sănătatea este cel mai mare bun pe care îl deţinem şi trebuie conservată. Aşadar, nu riscaţi inutil!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”