Dieta cu grepfrut

Cu toate ca dieta cu grepfrut a aparut prin anii '30, totusi nu exista o persoana anume care sa-si fi asumat "responsabilitatea" pentru inventarea ei. Din 1930 si pana acum aceasta dieta si-a castigat destui fani. Este greu de urmat pentru faptul ca de l
  • Publicat:
Dieta cu grepfrut
Dieta cu grepfrut

Principiile de baza

Teoria spune ca grepfrutul contine o enzima speciala care ajuta la arderea grasimii. Dar nimeni nu a explicat pana acum cum functioneaza aceasta efectiv si nici daca enzima respectiva este continuta si de alte citrice cum ar fi lamaile sau portocalele. Dar daca si alte citrice contin acesta enzima, atunci nu ar mai fi dieta cu grepfrut, ci dieta cu citrice. Cei care aleg sa urmeze aceasta dieta trebuie sa urmeze strict un meniu care pe langa alte alimente va include obligatoriu si grepfrut. In cartea mentionata mai sus “’The Grapefruit Solution”, pe langa meniul prezentat, mai trebuie urmat si un set de exercitii intense.

Cum functioneaza?

In principiu, aceasta nu aduce nimic nou dietelor care promoveaza consumul scazut de calorii, decat bineinteles, grepfrutul. Sunt permise numai anumite tipuri de mancare, de obicei cele cu un continut scazut de grasimi. Se urmeaza cam acelasi principiu de alimentatie saraca in calorii, cu conditia ca grepfrutul sa nu lipseasca. Avantajul este acela ca persoanele care aleg sa urmeze aceasta dieta pot opta pentru orice meniu cunoscut, cum ar fi cel ale dietei Atkins sau South Beach.

Ce poti manca?
Indiferent ce meniu care se incadreaza in aceasta dieta doresti sa urmezi, va trebui sa mananci de trei ori pe zi grepfrut, la fiecare masa. De exemplu, una dintre variantele mai vechi ale dietei recomanda:

Micul dejun: un grepfrut, doua oua preparate in orice mod iti doresti si doua felii de bacon; o ceasca de ceai sau cafea.

Pranz: un grepfrut, orice tip de carne (preparata oricum, dar nu prajita); o salata de legume sau legume fierte.

Cina: un grepfrut, o salata (sau legume rosii si verzi fierte), o portie de carne de pui sau peste.

Inainte de culcare se poate bea un pahar de lapte degresat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân