Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă?

Dieta cu fructe poate ascunde numeroase riscuri dacă aceasta are la bază consumul exclusiv de fructe.
  • Publicat:
Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă?
FOTO: 123rf.com / Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă?

În sezonul cald, multe persoane sunt tentate să urmeze o dietă cu fructe, în speranţa că vor scpăa rapid de kilogramele în plus. Ştim că nici fructele consumate în cantităţi mari nu sunt sănătoase pentru organism, dar cât de benefică este dieta cu fructe? Nutriţionistul Gianluca Mech răspunde la această întrebare şi oferă informaţii preţioase cu privire la această dietă.

Câte fructe este recomandat să consumăm pe parcursul unei zile?

„Puteţi consuma zilnic câte 2 sau 3 porţii de fructe. Fiecare porţie înseamnă aproximativ 150-200 grame”, spune nutriţionistul Gianluca Mech.

Ce fructe trebuie să consumăm pentru a putea slăbi?

„În timpul verii, ca şi în celelalte anotimpuri, se recomandă consumarea fructelor de sezon. Este mai bine să le alegeţi pe cele mai puţin calorice, cum ar fi pepenele verde, pepenele galben, căpşunele, piersicile, prunele, zmeura, coacăzele şi murele”, este recomandarea specialistului.

În ce moment al zilei trebuie să consumăm fructe?

„Cel mai bun moment pentru a mânca fructe este la două ore după masă, sau ca gustare dimineaţa sau după-amiaza. Este mai bine să evitaţi să consumaţi fructe târziu în seară sau noaptea”, spune Gianluca Mech.

Riscuri la care ne expunem dacă urmăm o dietă bazată exclusiv pe fructe

„O dietă pe bază de fructe nu este echilibrată, deoarece lipseşte conţinutul de proteine şi lipide”, este de părere nutriţionistul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân