Dieta cu cartofi și iaurt. Slăbire rapidă în doar 3 zile, fără să-ți fie foame!

  • Publicat:
Dieta cu cartofi și iaurt. Slăbire rapidă în doar 3 zile, fără să-ți fie foame!
Sursa foto: shutterstock

Cine poate ține o monodietă rapidă poate alege dieta cu cartofi și iaurt, cea care te scapă de kilogramele nedorite rapid și fără prea mari bătăi de cap. Slăbești cel puțin 5 kilograme, fără să simți foamea sau nevoia de dulce. 

Această dietă trebuie ținută cel puțin 3 zile pentru o eficiență maximă. Ține cont, însă, de faptul că ai voie să mănânci doar cartofi și iaurt. Astfel că organismul tău va fi privat de alți nutrienți esențiali, de vitamine sau proteine. Așadar, va fi obligat să consume din rezervele de grăsime din corp.

Ce beneficii au cartofii?

Cartofii pot îngrășa doar dacă sunt prăjiți în ulei. Ca-n orice dietă, pentru a slăbi, aceștia trebuie gătiți doar la cuptor, la abur sau fierți. 

Pentru a nu fi o dietă împovărătoare, poți varia gustul cartofilor, luând mai multe soiuri. De pildă, cartofii roșii sunt mult mai gustoși decât cei albi. În egală măsură, cei speciali pentru salată, cu pulpa galbenă sunt și ei foarte gustoși, chiar dacă sunt pregătiți simplu, prin fierbere.

Cartofii sunt surse bune de fibre vegetale ce aduc numeroase beneficii tractului digestiv și un aport esențial de potasiu, fier, magneziu și calciu. Ei mai conțin și un procentaj important din vitaminele C și B6, însă pentru a beneficia de ele, cartofii trebuie neapărat gătiți rapid la abur, nu fierți/copți, căci în acest caz vitaminele se distrug complet.

Citește și: Dieta cu cartofi fierți te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ce beneficii are iaurtul?

Iaurtul este un aliment sănătos, ieftin și gustos. Este plin de vitamine și acizi esențiali. Consumul acestuia nu doar că sprijină digestia, dar este benefic și pentru creier, inimă, oase și dinți.

Bogat în proteine, săruri minerale și grăsimi bune, iaurtul te hidratează și îți conferă energie, fiind și un excelent tonic pentru organismul tău.

Pentru a varia dieta cu cartofi și iaurt, este indicat să consumi mai multe tipuri de iaurt, exact ca și-n cazul cartofilor. Pe lângă cel semidegresat din lapte de vacă, este bine consumi și iaurt din lapte de capră, iaurt grecesc, dar și chefir.

Citește și: Dieta cu iaurt de 3 zile. Slăbești, scapi de balonare și constipație!

Dieta cu cartofi și iaurt: meniu pe zile

Ziua 1

  • Mic dejun: un cartof fiert în coajă și un pahar de chefir, un măr
  • Prânz: 2 cartofi fierți, pasați, cu un strop de sare și cu pătrunjel, un pahar de iaurt grecesc
  • Cină: 2 pahare de iaurt de capră

Ziua 2 

  • Mic dejun: un pahar de chefir, o pară
  • Prânz: 2 cartofi fierți, o salată verde, cu ceapă și pătrunjel, un pahar de iaurt de capră
  • Cină: un cartof fiert, un pahar de iaurt grecesc

Ziua 3

  • Mic dejun: un cartof fiert cu un strop de sare și pătrunjel, un, grepfrut
  • Prânz: doi cartofi copți, cu pătrunjel și ceapă verde, un pahar de chefir
  • Cină: un pahar de iaurt grecesc

Sfat! Dieta se mai poate prelungi încă 2 zile doar în cazul în care nu ai probleme cu tensiunea și amețelile. Se acceptă apa, ceaiul neîndulcit, câteva fructe slabe și salatele de verdețuri.

Surse: HealthLine, Healthify me, Very Well Fit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”