Dieta călugărilor niponi: cum să slăbești 10 kilograme în 10 zile

Află ce presupune dieta călugărilor niponi și cum te-ar putea ajuta acest stil alimentar să slăbești în 10 zile aproximativ 10 kilograme.
  • Publicat:
Dieta călugărilor niponi: cum să slăbești 10 kilograme în 10 zile
Foto: shutterstock

Internetul este plin de diete, unele deja populare, altele mai puțin cunoscute, dar destul de interesante. Pe listă trecem și dieta călugărilor niponi, despre care cercetătorii susțin că este de departe cel mai sănătos stil alimentar din lume, deoarece aduce un risc de îmbolnăviri grave de sub 0,01%.

Persoanele care se confruntă cu kilogramele în plus știu cât este de dificil să ții o dietă, dar mai ales să te disciplinezi și să te obișnuiești cu noul stil de viață. Însă, pentru această categorie, dieta călugărilor japonezi este un pas important, deoarece promite rezultate rapide într-un mod sănătos, evident dacă urmezi cu strictețe regulile de alimentație pe care le presupune.

Dieta călugărilor niponi

În fiecare zi trebuie să fierbi 500 de grame de orez și să adaugi pătrunjel tocat și o murătură tocată. Pe durata curei de slăbire, asta este tot ce ți se permite să mănânci, dar din fericire poți consuma acest amestec ori de câte ori ți se face foame. Cantitatea de orez trebuie porționată în mai multe gustări pe timpul zilei și este nevoie să se respecte un detaliu foarte important: trebuie să mănânci încet, iar fiecare îmbucătură să se mestece de cel puțin 20 de ori.

Dacă îți place usturoiul, poți adăuga și doi căței de usturoi pe zi lângă orezul cu murături, dar și salate de legume proaspete cu ulei de msăline, suc de lămâie sau oțet de mere și puțină sare de Himalaya, pentru a nu părea o dietă chiar atât de severă, dar mai ales pentru a te putea obișnui cu ea.

Nu este recomandat să ții această dietă mai des de o dată la șase luni. Regimul are o durată de 10 zile, iar în toată această perioadă ar trebui să reușești să slăbești undeva la 10 kilograme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân