Dieta Adinei Buzatu – cum a slăbit celebra stilistă 45 de kilograme după naştere. INTERVIU EXCLUSIV

Într-un interviu exclusiv, Adina Buzatu povesteşte ce dietă a ţinut în acea perioadă, cum reuşeşte să se menţină acum şi ce alimente sunt complet interzise în dieta ei.
  • Publicat:

Adina Buzatu arată mai bine decât oricând şi nu îşi arată deloc vârsta! La 42 de ani, celebrul designer vestimentar arată ca o adolescentă, însă lookul ei fabulos nu se obţine fără sacrificii.

Mult sport, mâncare curată, salate din belşug, fructe şi carne slabă, iar carbohidraţi… mai răruţ, că-i mai drăguţ – cam aşa putem rezuma regimul Adinei Buzatu.

Vedeta a slăbit spectaculos după naşterea fiicei ei, Sara, acum în vârstă de 22 de ani.


Nu mai puţin de 45 de kilograme au fost „topite” de creatoarea de modă!

Într-un interviu exclusiv pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”, Adina Buzatu povesteşte ce dietă a ţinut în acea perioadă, cum reuşeşte să se menţină acum şi ce alimente sunt complet interzise în dieta ei.

„Nu există zi fără să fac sport”

CSÎD: Mărturiseaţi acum câţiva ani că aţi reuşit să slăbiţi 45 de kilograme după naştere. Ce dietă aţi ţinut şi ce rol a avut sportul în acest proces?

Adina Buzatu: Am renunţat la dulce şi pâine, mâncam doar o felie de graham dimineaţa, cu brânză slabă, ulei de măsline, apoi friptură cu salată de legume. Evitam carbohidraţii şi făceam zilnic tratamente corporale şi sport, foarte mult sport!

CSÎD: Cum reuşiţi să vă menţineţi în formă, deşi sunteţi tot timpul implicată în proiecte, evenimente care presupun multă alergătură?

Adina Buzatu: Ajung zilnic târziu acasă, în medie pe la 11 noaptea, dar dimineaţa la 7 plec la sport. Înainte făceam tenis sau aerobic la antrenoarea de fitness Luminiţa Nicolescu, dar acum merg aproape zilnic la o sală de sport şi fac cel puţin o clasă. Dacă am timp, completez antrenamentul cu o serie de abdomene destul de dure, înot sau saună. Cert este că mereu fac ceva, nu există zi fără să fac sport. Iar dacă nu am deloc timp de sport, încerc să merg cât mai mult pe jos.

Recent, am fost la Milano, unde am comandat colecţia de iarna viitoare, şi mi-am programat întâlnirile în aşa fel încât să fie distanţă mare între ele, ca să merg pe jos, 15-20 de kilometri pe zi. Un lucru important este faptul că sunt o persoană matinală, mă trezesc foarte devreme şi acesta este momentul în care mă simt cel mai energică, aşa că programez şedinţele de sport în prima parte a zilei, nu las pe după-amiaza.

„Nu-mi plac lucrurile radicale, dietele stricte”

CSÎD: Evitaţi anumite alimente sau le-aţi eliminat complet din regimul alimentar?

Adina Buzatu: Evit dulciurile, dar nu în totalitate. De obicei le înlocuiesc cu variante raw vegane, fără zahăr. Ştiu că şi acestea au multe calorii, dar măcar sunt calorii din nutrienţi buni. În rest, nu prea mănânc cartofi, orez, prăjeli, paste, carbohidraţi în general. Dar sunt o mare pofticioasă şi dacă mănânc ceva bun, dar nu prea sănătos, compensez cu mult sport ulterior. Nu-mi plac lucrurile radicale, dietele stricte – nu reuşesc să le urmez, subconştientul luptă cu mine şi cedez repede. 

Obişnuiesc să las timp între mese, de exemplu, dacă seara mănânc la 6, a doua zi mănânc la 10 prima dată. Dimineaţa beau întotdeauna un pahar cu apă călduţă şi lămâie, deseori îmi fac un shake din fructe, legume sau pudră proteică pentru energie, de regulă după antrenament, pentru energie.

Evit mezelurile, tot ce înseamnă procesat. De asemenea, evit să amestec multe mâncăruri. Încerc să mănânc cât mai curat. Chiar dacă „scap” la ceva dulce, nu combin cu altceva. Varianta optimă pentru mine este meniul de 1.200 de calorii, cu 3 mese principale şi 2 gustări de la Fit4You, din ingrediente bio, integrale, fără zahăr. Îmi place mult să mănânc variat, nu mă simt bine să mănânc doar carne de exemplu sau doar fructe.

„Evit să mănânc fructe seara”

CSÎD: Cum arată meniul dumneavoastră într-o zi oarecare?

Adina Buzatu: Încerc să mănânc curat, dimineaţa un iaurt, un ananas, dacă simt că am nevoie de proteine îmi fac o omletă mare pe care o combin cu ceva carne şi verzituri, dar niciodată cu carbohidraţi.

Fructele le mănânc cu minimum o oră înainte de masă sau la 2-3 ore după masă, de obicei în prima parte a zilei, evit să le mănânc seara. De obicei nu prea am timp să mănânc la prânz, dar dacă am 10 minute libere, comand o friptură de vită, peşte. Alcool nu consum decât ocazional, iar băuturile carbogazoase sunt o raritate, poate cel mult o dată pe an.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”