Despre sare, numai de bine…

Pentru a evita problemele provocate de consumul excesiv de clorura de sodiu este bine sa fiti moderati.
Despre sare, numai de bine…
Despre sare, numai de bine...

„Consumul excesiv de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii”, este un avertisment pe care il auzim zilnic. (Oare cati dintre noi il respecta?!)

De ce sarea este prima in topul incriminatilor, mai ales ca rolul sodiului in organism este foarte important (mentinerea echilibrului lichidelor in organism, a activitatilor sistemului muscular si a celui nervos)?

In primul rand, pentru ca majoritatea romanilor depasesc doza zilnica de sare recomandata (4 – 6 g pe zi).

Pentru a evita problemele provocate de consumul excesiv de clorura de sodiu (hipertensiune arteriala, boli de rinichi, boli grave de stomac), fiti cumpatati la capitolul „sare in bucate”, dar folositi din belsug ierburi aromatice.

Mancarea va fi cu atat mai delicioasa daca incercati noi arome. Noi va sugeram cateva tipuri mai speciale importate din toata lumea.

Citeste si CSID: Condimentele ajuta la slabit?
                Bea limonada!

Mustar de Dijon verde cu Tarhon, 270 g: 33 lei;

Mustar de Dijon cu coacaze, 270 g: 34 lei;

Sare roz de Himalaya, 220 g: 30 lei;


Hibri Pudra, 20g: 24 lei; Usturoi granule, 31 g:16 Lei; Chili pudra, 18g: 16 lei Mac albastru,24g: 16 lei; Maghiran,5g:16 lei


Foto: Mihai Dascalescu

Cum poti taia ceapa fara sa plangi?
Cum poti taia ceapa fara sa plangi?