De ce se îngrăşase Răzvan Pascu, faimosul blogger de turism

Călător de profesie, bloggerul Răzvan Pascu se îngrăşase şi nu mai era în formă maximă. Iată ce alimente şi obiceiuri l-au făcut să ia kilograme în plus.
  • Publicat:
De ce se îngrăşase Răzvan Pascu, faimosul blogger de turism
De ce se îngrăşase Răzvan Pascu, faimosul blogger de turism, foto arhiva personală

Răzvan Pascu călătoreşte foarte des prin natura meseriei. Pe lângă fascinaţia călătoriilor, uneori călătorii au poliţe de plătit din cauza din cauza oboselii, dar a curiozităţilor culinare – kilograme în plus. El mânca şi alimente mai puţin sănătoase cu pretextul că se recompensează. Toate acestea au dus la îngrăşare.


Pe blogul lui a redat motivele pentru care s-a îngrăşat. ”Sunt pofticios şi gurmand, însă mi-am dat seama că în ultimii ani am exagerat, mai ales prin prisma călătoriilor, şi că totuşi organismul meu după 30 de ani nu mai este atât de tânăr, mai ales că nu fac prea multe activităţi sportive încă” spune Răzvan Pascu pe blogul său.

De ce s-a îngrăşat?

Călătorind atât de mult pe tot Globul, am învăţat să mă adaptez rapid la noul fus orar şi la toate felurile de mâncare pe care le găsesc. Având uneori zile mai obositoare prin călătoriile mele, de multe ori în ultimii 3 ani mi-am tot spus ”E ok să mănânc asta, o merit!”, chiar dacă ceea ce mâncam nu era un aliment prea sănătos. O scuză care mental îmi dădea voie să exagerez. Astfel, de poftă am încercat foarte multă mâncare stradală pe toate continentele, am mâncat mulţi burgeri, am băut multe sucuri acidulate şi energizante, am mâncat în general multe dulciuri şi multe grăsimi şi prăjeli. Evident, când eram mai tânăr, nu se vedea aşa de rapid, însă la 34 de ani deja trebuie să ai mai multă grijă de ceea ce mănânci, mai ales că din păcate, fiind atât de mult timp plecat din ţară, nu reuşesc să fac sport. În plus, la ultimele analize de acum câteva luni am avut colesterolul mărit şi foarte multe zaharuri în corp. Totul din vina mea, pentru că niciodată nu e bine să exagerezi cu nimic” a explicat bloggerul.

Cum a luat decizia să intre la dietă?

Atunci când Răzvan a simţit că s-a îngrăşat prea mult, dar şi că obosea repede. A decis să facă o schimbare. ”Nu am vrut să urmez o dietă prea strictă şi nici să trec dintr-o extremă în alta, însă ştiam că sunt suficient de ambiţios ca să îmi iasă tot ce îmi pun în cap. Oricine POATE, trebuie doar să vrei cu adevărat, pentru că atunci când vrei cu adevărat vei face orice ca să îţi împlineşti visul. Dacă vei spune că “Eu nu pot să ţin o dietă, eu sunt prea pofticios sau mâncăcios!” de fapt ceea ce spui este că nu îţi doresti asta cu adevărat şi găseşti tot felul de scuze.

Regimul lui de slăbire a început tot în călătorii în ţări îndepărtate

Cum era de aşteptat călătoriile au curs în continuare în viaţa lui Răzvan Pascu, chiar dacă acesta se hotărâse să intre la dietă de slăbire. Ce a făcut? A consultat un medic în privinţa nutriţiei şi şi-a văzut de drum. ”Acum 2 luni am început să ţin o dietă pe care am primit-o de la o doamna doctor. Am slăbit 10 kg în prima lună şi încă 3 kg în luna a doua. Trebuie însă să ţineţi cont că în această perioadă am stat 2 săptămâni în Mexic, mai mult de 3 săptămâni în Japonia şi vreo 4 zile la Londra, deci locuri cu mâncare nu extrem de sănătoasă şi nici cu restaurante sau magazine unde să se găseasca cam ceea ce ştim noi că găsim prin magazinele noastre” a explicat Răzvan. Cel mai greu să găsescă mâncare permisă dar şi pe gustul lui i-a fost în Japonia.
Nici în Mexic nu a fost uşor. ”Se mâncau multe prăjeli, mult guacamole (iar dieta îmi spune să nu mănânc avocado), mult tortilla şi în general foarte multe dulciuri si grăsimi. În Japonia, poate surprinzător pentru aşteptările unora, mâncarea pe care o găseşti în mod frecvent şi rapid nu e printre cele mai sănătoase – multe prăjeli (inclusiv peşte prăjit, tempura de fructe de mare sau legume, toate prăjite în baie de ulei), foarte mult orez, foarte multe mâncăruri pe bază de sos de soia în exces, etc. Cât despre Londra nu cred că are rost să mai intru în detalii, la fel ca şi americanii ei mănâncă foarte prost” a completat Răzvan.

Ce alimente permise a găsit Răzvan Pascu în Japonia, Mexic şi Londra?


Evident în toate aceste locuri a găsit şi alternative sănătoase şi light, dar acestea cum este de aşteptat sunt mai scumpe. ”Eu am ales mult peşte şi pui la grătar în Mexic, iar în Japonia am mâncat multă vită la grătar sau peşte crud sau semi-crud, când aveam ocazia. De asemenea, am mâncat multe fructe şi legume, şi am făcut exces de edamame (un soi de păstăi de soia) în Japonia.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
CSÎD a încercat: broaşte pane
CSÎD a încercat: broaşte pane
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”